Meny

Riksantikvaren vil ikke frede Utøya

I den gamle «Grisebukta» skal det anlegges ny badestrand og tilhørende aktivitetsområde. Riksantikvaren mener det ikke er grunnlag for å frede Utøya slik flere etterlatte etter 22. juli har bedt om. (Foto: Illustration by Mir AS, Architecture by Fantastic Norway AS) (Foto: Illustration by Mir AS, Architecture by Fantastic Norway AS)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksantikvaren mener det ikke er grunnlag for å frede Utøya slik flere etterlatte etter 22. juli har bedt om.

202 etterlatte etter terrorangrepet skrev i september et brev til Riksantikvaren der de ber om freding av øya fordi de er uenige i AUFs planer om å gjenreise øya.

Nå foreligger svaret fra Riksantikvaren, melder NRK.

– Selv om Utøya og bygningene der samlet sett kan tilskrives en viss historisk verdi som politisk leirsted, så har ikke bygningene der stor nok verdi i seg selv til at en fredning etter kulturminneloven kan forsvares, skriver Riksantikvaren.

69 personer ble drept på Utøya 22. juli i fjor.

Populært