Meny

Så lite strøm bruker telefonen

LADE. Det koster svært lite å lade telefonen hver dag, i følge en amerikank undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skeptisk til at du må lade så ofte? Strømforbruket til mobiltelefoner er forsvinnende lite i forhold til andre husholdningsapparater.

De fleste av dagens telefoner må lades hver dag om du bruker dem flittig. Noen holder ikke en gang fra morgen til kveld og må lades i løpet av dagen. Men hvor mye koster det å lade telefonen sin hver dag? Svært lite, i følge en rapport fra Opower.

Les også: Slik sparer du batteriet på iPhone og Android

Marginal kostnad

De målte hvor mye energi som gikk med til å lade en iPhone 4, iPhone 5 , iPad og en Samsung Galaxy S III fra 0-100 prosent, for deretter å beregne hvor mye dette kostet totalt pr år.

Å lade iPhone 5 hver dag fra 0-100 prosent gir en total på 3,5 kWh i året, mens Samsung-telefonen (med større batterikapasitet) gav 4,9 kWh pr år. iPad har et langt større batteri, og der ble totalforbruket beregnet til 11,6kWh i året. iPhone 4 koster marginalt mindre enn iPhone 5 å lade hver dag.

Les også: Nokia tilbakekaller mobillader

Fem kroner året

Strømprisene varierer fra sted til sted og måned til måned, men regner vi med én krone pr kilowattime, snakker vi uansett bare om tre- til fem kroner i året.

Til sammenligning fant Opower ut at en Xbox 360 koster hundre ganger så mye som iPhone 5 i året i strømforbruk ved normal bruk, mens en bærbar PC koster 20 ganger så mye.

Les også: Toppmobiler til halv pris

Populært