Meny

TomTom for Android nå tilgjengelig i Google Play

Endelig TomTom til Android

OMSIDER: TomTom har vært eksklusiv på iOS-plattformen i mange år. Nå finnes den også på Google Play for Android-plattformen. © Produsent

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når får du endelig GPS-navigasjonsprogrammet TomTom til din Android mobil.

Navigasjonsappen til TomTom har i flere år vært en av de aller mest populære appene på Apples App Store. I dag er omsider TomToms navigasjonsapp også tilgjengelig for nedlasting via Googles nettbutikk, Google Play. Appen ble første gang vist fram på årets IFA-messe i Berlin for noen måneder siden.

Ifølge TomTom er appen designet spesielt for bilførere. Inkludert i nedlastingen følger også de nyeste kartoppdateringene. Disse blir lagret lokalt på telefonen. Det gjør at man ikke skal måtte bekymre seg for høye mobilkostnader knyttet til nedlasting av store mengder data eller for høye mobilpriser når du er i utlandet. Appen inkluderer også gratis oppdatering av dine kart hvert kvartal.

Les også: – Apple-kartene er en katastrofe

Basert på reell trafikkinformasjon

HjemmePC har ved flere anledninger testet GPS-apper for mobiltelefoner, og TomTom for iPhone har stort sett ligget helt i toppen – eller blitt testvinner.

Det som har gjort TomTom til en bra navigasjonsprogramvare, er ikke bare at den er rask, brukervennlig og nøyaktig, men at den har kunnet navigere basert på reell trafikkinformasjon og har kunnet endre rute om det skjer ting på strekningen du kjører. Denne tjenesten heter HD Traffic og er ikke inkludert i appen. Dette er en tjeneste som kan kjøpes som et tillegg.

Prisen på TomToms app for Android koster 308 kroner inkludert kartverk for Skandinavia (Norge, Sverige, Finland og Danmark). Ønsker du kart for største delen av Vest-Europa koster den versjonen 420 kroner.

Les også: Android vs. Android

Sliter utenfor byene

Vi har ikke fått priser for TomTom HD Traffic på Android, men for iOS koster det 42 kroner for en måned og 266 kroner for ett år. Et abonnement for å få oppdatert informasjon om fotobokser koster 14 kroner for en måned og 168 kroner for ett år.

Fraværet av TomTom på Android-plattformen, har gjort det mulig for andre aktører å blomstre. Spesielt har vi vært imponert over Sygic, som er en billig og svært bra GPS-navigatør. I tillegg har gratisalternativet Waze fått mange entusiastiske brukere. Denne appen fungerer godt i store byer som Oslo, men du skal ikke så langt utenfor bygrensene før den begynner å slite med å finne fram for deg.

Vi nevner også at Android har innebygd navigasjon via Google Maps.

I pressemeldingen til TomTom er disse systemkravene listet:

  • Android OS: 2.2 eller nyere
  • Skjermoppløsning: 800x480 or 854x480, vi etterstreber stadig å tilby støtte til høyere skjermoppløsning.
  • Lagringsplass: 215 MB – 3,7 GB ledig plass kreves, med forbehold om avvik i forhold til den spesifikke appen og ulike kart.

Les også:

TEST: Slik er Nikons nye Android-kamera

Test av iPhone 5: Så bra er iPhone 5

Test av Sony Xperia Tablet S

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært