Meny

Klitschko fosser frem i valgkamp

Regjerne mester i tungvektsboksing, Vitaly Klitschko, og hans parti UDAR blir stadig mer populære i Ukraina. Nå håper «Dr. Ironfist» at hans parti, sammen med koalisjonspartnerne, kan oppnå flertall i parlamentsvalget i slutten av oktober. Foto: Anatolii Stepanov (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ganger verdensmester i tungvektsboksing Vitaly Klitschko og hans parti UDAR, fosser frem på meningsmålingene i Ukraina foran parlamentsvalget 28. oktober.

41-årige Vitaly Klitschko, som sammen med sin bror Vladimir har dominert ringen i tungvektsboksing de siste årene, har fosset frem på meningsmålinger den siste tiden, foran parlamentsvalget i Ukraina i slutten av oktober.

Nest størst i landet

Selv om ukraineren har en lang karriere i arenaer, er den regjerende tungvektsbokseren et relativt ferskt tilskudd på den politiske. På tross av dette har Klitschko og hans vestlig-inspirerte og liberale parti UDAR klart å bli nest størst i landet for øyeblikket, bak sittende president Viktor Yanukovichs parti, melder Kyiv Post.

Klitschko, som går under økenavnet «Dr. Ironfist» på grunn av sin doktorgrad i idrettsvitenskap og åpenbare hardslående egenskaper, stiller til valg for første gang nå som boksekarrieren nærmer seg slutten.

Kjemper mot korrupsjon

Fersk politiker til tross, Klitschko har ikke gått av veien for å være svært kritisk mot president Yanukovichs lederskap, og går til valg på å sloss mot korrupsjon blant samfunnstopper i den tidligere sovjetiske republikken.  

– Målingene viser at folk tror på oss... Det betyr at flere folk fra vår politiske side vil bli representert i det ukrainske parlamentet, sa Klitschko i et intervju mandag, ifølge Kyiv Post.

Klitschkos parti UDAR har dannet en koalisjon med tidligere statsminister Julia Timoschenkos parti Fedrelandet, og håper å få et flertall i Ukrainas 450-seter store parlament etter valget 28. oktober

Les også: 

Julia Timosjenkos anke avvist

Må gifte seg om hun våkner

Her våkner Tornerose av et jentekyss

Populært