626 rumenere pågrepet i Oslo i år

Hittil i år har politiet i Oslo pågrepet 626 rumenere for vinningskriminalitet, det er dobbelt så mange som i hele fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste blir pågrepet for lommetyverier, butikktyverier og innbrudd, skriver Aftenposten.

Om økningen fortsetter i samme tempo, vil politiet pågripe omkring 800 rumenere for denne typen lovbrudd i 2012. Til sammenligning ble 350 rumenske borgere pågrepet for innbrudd og tyverier i Oslo i fjor.

Flere av de pågrepne er allerede utvist fra Norge, ifølge politiet.

– Noen er til og med utvist to og tre ganger, men kommer stadig tilbake, sier politioverbetjent Geir Ellefsen, leder av politiavsnittet som jobber målrettet mot mobile vinningskriminelle i Oslo, til Aftenposten.

– Mange politikere fremhever at problemet skal tas opp, men lite har skjedd så langt, sier Ellefsen. Han ønsker seg mye strengere minimumsstraff for utviste kriminelle som kommer tilbake. En god del av de av de rumenske borgerne som er pågrepet tilhører romfolket, ifølge politioverbetjenten.

– Vi registrerer ikke etnisitet på de pågrepne, men dette kommer fram under avhør, sier Ellefsen.

Hittil i år er 24 rumenere utvist fra Norge på grunn av kriminalitet. De som er utvist og kommer tilbake kan vente seg 30 dagers fengsel om de blir tatt.

Personvernpolicy