Meny

Øksedrapet: – Anker fordi dommen er for mild

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten anker dommen på tolv års fengsel mot de to kvinnene som er dømt for drap på Hans Rickard Strømner (23) i Oslo i fjor.

– Riksadvokaten har besluttet å anke. Man mener dommen er for mild, opplyser aktor i saken, statsadvokat Bjørn Kristensen, til NTB.

Strømners kjæreste og hennes venninne, henholdsvis 22 og 23 år, ble dømt til tolv års fengsel for å ha drept Hans Rickard Strømner. Aktor hadde lagt ned påstand om 18 års fengsel for begge.

– Forskjellen på påtalemyndighetens påstand og dommen er for stor, sier Kristensen.

Drept med øks

Liket av Strømner ble funnet gjemt på Klemetsrud sør i Oslo 13. oktober i fjor. Hans 22 år gamle kjæreste sto tiltalt for å ha hogd ham i halsen med øks mens han sov i hennes bolig på Rustadsaga 10. juli i fjor.

Hennes 23 år gamle venninne var tiltalt for å ha deltatt i planleggingen og for å ha vært til stede under drapshandlingen.

I retten forklarte Strømnes kjæreste hvordan han hadde utsatt henne for vold sju-åtte ganger fra oktober 2010 til juli 2011. Hun forklarte under rettssaken detaljert om hvordan hun drepte kjæresten.

– Jeg valgte øks og ikke kniv for å være lengst mulig unna Rickard. Jeg hogg med maksimal kraft, men slapp taket før øksa traff, forklarte hun.

Kommer med motanke

Den opprinnelige fristen for å anke dommen er gått ut for de to kvinnene, men nå som riksadvokaten har besluttet å anke straffeutmålingen, kommer kvinnenes advokater til å levere inn en motanke.

– Vi vil vi komme med en motanke over skyldspørsmålet, sier advokat Ole Petter Drevland som forsvarer Strømners tidligere kjæreste, til NTB.

Benedict de Vibe, som forsvarer 23-åringen, hadde ikke mottatt riksadvokatens anke tirsdag formiddag. – Jeg ønsker ikke å kommentere saken før jeg har sett hva riksadvokaten skriver, sier De Vibe til NTB.

Populært