Avfeier Brækhus-tilbud som latterlig

LATTERLIG: Cecilia Brækhus og hennes managment avfeier det siste tilbudet fra lieren til HOlly Holm som totalt uaktuelt. (Arkivfoto: NTB scanpix)
LATTERLIG: Cecilia Brækhus og hennes managment avfeier det siste tilbudet fra lieren til HOlly Holm som totalt uaktuelt. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Cecilia Brækhus har blitt tilbudt 50.000 dollar for å komme til Holly Holms «bakgård» i USA for en ny tittelkamp. Brækhus selv ler av tilbudet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske bokseren Holly Holm er for øyeblikket ranket som nummer én i verden, med Brækhus like bak.

Nå vil Holm' manager Lenny Fresquez hente den norske jenta over «dammen» for å møte Holm i hennes egen hjemby Albuquerque.

- Jeg er villig til å betale Cecilia 50.000 dollar (ca 284.000 kroner red.anm.) for å gå kamp her. Det er en bra sum for en bokser som er nummer to, skriver Fresquez i en epost til VG Nett.

- Ikke aktuelt

Når avisa tar kontakt med Cecilia Brækhus og lanserer forslaget, reagerer den norske bokseren med latter før hun henviser videre til promotor Nisse Sauerland.

Også der er mottagelsen relativt kjølig, men ikke totalt avvisende.

- Det er ikke aktuelt. 50.000 dollar er en liten sum for å dra til Holms «bakgård» for å bokse. Jeg skal ta kontakt med Fresquez, så får vi se hva vi kan komme fram til, sier Sauerland til VG Nett.

Les også: Brækhus ga verbal knockout

- Dømt til å tape

Trolig må det mer penger på bordet om en slik kamp skal bli en realitet.

Et annet moment er at Anne Sophie Mathis, som Brækhus nylig beseiret i en høydramatisk tittelkamp, senest i desember knuste nettopp Holly Holm. Riktignok tapte Mathis returkampen på poeng, men akkurat den avgjørelsen var det mange som var sterkt uenige i.

- Det er ikke noe poeng for Cecilia å dra til Albuquerque der hun er dømt til å tape, sier Nisse Sauerland til VG Nett.

Les også: Brækhus' foreldre: - En tøff kamp å se på

Etter at Brækhus beseiret Mathis uttalte hun selv etter kampen at hun nå anser seg selv som nummer én i verden, selv om rankingen viser noe annet.

- «Du er verdens beste, Jeg vet at du kommer til å slå Holly Holm lett», sa Mathis til meg etter kampen, og jeg har da også selv stor tro på at jeg kommer til å slå Holly Holm, sa Brækhus da seieren var et faktum.

Les også: - Karrieren hennes kunne vært over

Håner Brækhus

Holm' manager Lenny Fresquez er derimot ikke i tvil om hvem som vil gå seierende ut av en eventuell duell mellom hans egen elev og Brækhus.

- Cecilia er brukbar teknisk, men Holly lar seg ikke styre av noen. Min ærlige mening er at Brækhus ikke kan vinne med mindre dommerne stjeler kampen fra Holly, sier han til VG Nett.

Les også: «Knockoutloven» stopper Brækhus på hjemmebane

For ordens skyld; Holm har bokset 32 av sine i alt 36 proffkamper i hjemtraktene rundt Albuquerque. Det har hun også fått massiv kritikk for, noe Brækhus fullstendig klar over.

- Det er nok en grunn til at det finnes lite TV-bilder fra kampene hennes, og at flere av kampene har blitt kritisert for å være svært partiske. Jeg møter mer enn gjerne Holly Holm på nøytral grunn, har Brækhus tidligere uttalt til VG Nett.

Personvernpolicy