Meny

Døde etter kappeting av kakkerlakker

I dette stillbildet fra en video feirer Edward Archbold sin seier i kakkerlakkspisekonkurransen ved Ben Siegel reptilbutikk i Florida. 32-åringen døde kort tid etter at han hadde spist flere dusin levende insekter og mark. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk mann døde etter å ha vunnet en konkurranse om hvem som kunne spise flest kakkerlakker og mark.

Konkurransen fant sted ved et reptilhus i Florida i helgen, melder AFP.

Edward Archbold (32) hadde spist flere dusin kakkerlakker og mark fredag som ledd i en konkurranse om å vinne en eksotisk pytonslange.

Han begynte å kaste opp og ble fraktet bort fra butikken med ambulanse, heter det i en uttalelse fra sheriffen i Broward County.

Uklar dødsårsak

Archbold ble senere erklært død ved sykehuset, og det vil bli gjennomført en obduksjon for å fastslå dødsårsaken. Konkurransen ble gjennomført av Ben Siegel Reptiles, som lokket med pytonslanger til den som klarte å spise flest ulike kategorier av insekter.

«Hvor mange kjempekakkerlakker vil du spise for å vinne en hun-pyton?», annonserte reptilbutikken på en Facebook-side som reklamerte for konkurransen.

«Slik virker det: spis flest insekter på fire minutter, og vinn slangen. Det er det hele. Og ja; oppkast er automatisk diskvalifisering».

Se også: Termitter kan bygge en romstasjon

- Utadvendt og morsom

Reptilbutikken postet senere en melding der man uttrykte sorg over Archbolds bortgang, og skrev: «Vi møtte ham bare denne kvelden, men likte ham svært godt alle sammen. Han var utadvendt og morsom og gjorde publikum svært oppspilt. Vi beklager at vi ikke kunne lære ham bedre å kjenne».

Butikken postet også en uttalelse fra en advokat.

Archbold, som gikk under navnet Edward William Barry på Facebook, skrev at han hadde tatt del i en «super markspisekonkurranse» tidligere på kvelden.

«Så jeg antar at jeg er på kakkerlakkspisekonkurransen i kveld... ønsk meg lykke til :)», postet han 5. oktober, få timer før han døde.

Venner skrev senere kondolansemeldinger på siden hans. En person skrev: «trodde aldri jeg kom til å høre om dette... jeg trodde virkelig du var uovervinnelig, og jeg er sikker på at mange andre trodde det samme!!»

Se også: Suger blod mens du sover

Les også: Insekter kravler inn i skandinavisk matlaging

Forsidefoto: Colourbox.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært