Meny

Mysen:

Tre skadd i skytedrama

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble mandag kveld pågrepet etter å ha skutt tre personer i Mysen sentrum. Senere ble en annen person pågrepet for legemsbeskadigelse mot denne mannen.

Follo politidistrikt mottok meldingen om skytingen klokka 21.13. Tre personer var blitt skadd, men skadene var ikke alvorlige, opplyser politiet.

To av dem ble sendt til sykehuset i Fredrikstad og den tredje ble sendt til legevakten.

En person ble pågrepet 23 minutter senere.

– Den antatte gjerningsmannen er pågrepet og det er ikke opplysninger om at det er flere gjerningsmenn, opplyser operasjonsleder Pål-Andre Thorsby i Follo politidistrikt

Ifølge politiet skal mannen ha hatt et våpen som ble rettet mot personer og ut i luften. Politiet fant våpenet og ammunisjon i forbindelse med pågripelsen.

Avhør

Operasjonsleder Pål-Andre Thorsby i Follo politidistrikt opplyser at politiet dro til stedet med alt tilgjengelig mannskap.

– Politiet har ikke kunnskap om hva som er bakgrunn for skyteepisoden, opplyser Ove Furseth, leder for etterforskningsseksjonen ved Indre Østfold politistasjon.

Politiet innledet mandag kveld etterforskning med avhør av vitner, samt kriminaltekniske undersøkelser. Både den pågrepne mannen og vitner i saken ble kjørt til Indre Østfold politistasjon for avhør og tekniske undersøkelser.

Den pågrepne mannen og vitnene satt ved 2.30-tiden natt til tirsdag fortsatt i avhør. Tidlig tirsdag morgen opplyste politiet at en annen mann også var blitt pågrepet.

– Vi har pågrepet en person for legemsbeskadigelse mot mannen som er siktet for skytingen. Han vil bli forsøkt tirsdag, opplyser Furseth.

Politiet skal i løpet av tirsdagen vurdere eventuelle varetektsfengslinger av de to mennene.

Skrikende og aggressiv

Et 22 år gammelt øyenvitne opplyser til VG Nett at skytingen skjedde like utenfor en Bunnpris-butikk nær jernbanestasjonen.

– Jeg var på vei hjem da en kar kom skrikende mot meg. Han rettet et haglgevær mot meg og ba meg gå vekk, sier 22-åringen. 22-åringen ringte til politiet etter å ha kommet seg i sikkerhet.

– Da jeg endelig kom gjennom til politiet, sto han midt på parkeringsområdet. Han sto og skrek mot to andre. Han var veldig aggressiv, sier vitnet.

Skytteren begynte å fyre av skudd mens 22-åringen pratet i telefonen med politiet.– Det var ett skudd da.

Jeg hadde hørt et skudd tidligere, men visste ikke da at det var et hagleskudd. Jeg sto vel rundt 50 meter unna. Det gnistret i bakken foran mannen han skjøt mot, sier 22-åringen.

Les flere nyheter

Populært