Meny

Inge Lønning gir opp comeback på Stortinget

Høyrepolitiker Inge Lønning Cappelen dropper det planlagte comebacket på Stortinget. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-veteran Inge Lønning er likevel ikke på vei tilbake til Stortinget. Han er ikke oppført på valglisten til nominasjonskomiteen i Hordaland Høyre.

Lønning sa nei til en femteplass på listen, selv om det trolig ville ha gitt ham en plass på Stortinget etter valget til neste år, melder bt.no. Han anser det som utelukket at han stiller som benkekandidat under nominasjonsmøtet 27. oktober.

– Ikke når motstanden fra toppen av Bergen rådhus er så heftig som den er. Jeg vil ikke bidra til en tilspisset konflikt mellom Bergen Høyre og resten av fylkeslaget, sier Lønning til NTB.

Etter at nominasjonskomiteen i første omgang satte opp Lønning på tredjeplass, kom det kraftige reaksjoner fra sentrale lokalpolitikerne i Bergen. Både byrådsleder Monica Mæland, ordfører Trude Drevland og gruppeleder i bystyret Ragnhild Stolt-Nielsen slo fast at de ønsket seg andre, lokale kandidater, skriver BT.

Hovedankepunktet mot Lønning skal være at han ikke har bodd i Bergen på flere tiår. Selv avviser 74-åringen at han er lei seg for at comebacket på Stortinget ikke blir noe av.

– Jeg er mer forundret over den massive motstanden fra Bergen Høyre, sier han.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært