Meny

Drapssiktede kvinner løslatt i Arendal

PÅGREPET: En person ble i august pågrepet av politiet på Stoa ved Arendal kort tid etter drapet. Foto: Steinar Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kvinnene som er siktet for medvirkning til drapet på Steinar Gjeruldsen (42) i august er løslatt, men fortsatt siktet for drap.

Kvinnene på 30 og 42 år som ble pågrepet og siktet for medvirkning til drap kort tid etter at Steinar Gjeruldsen (42) ble funnet død i sitt eget hjem 10. august, er løslatt.

Politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt opplyser til Agderposten at mistanken mot kvinnene er svekket.

– Siktelsen mot de to kvinnene, på medvirkning til forsettelig drap, opprettholdes men er svekket. Det utelukkes ikke at den blir frafalt eller endret. Det vil tiden vise. Etterforskningen de to ukene siden drapet har svekket deres rolle i saken, forklarer Søfteland til Agderposten.

To menn, som politiet mener sto bak selve drapet, ble også pågrepet og er fortsatt siktet for drap.

Les også: Antatt hovedmann i Arendal-drap nekter straffskyld

Erkjenner å ha vært på stedet

Alle de siktede har vært varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i fire uker. Mennene, som er 40 og 47 år, ble fremstilt for forlenget fengsling mandag.

– Vi mener saken mot dem er styrket og har bedt om at de fengsles for fire nye uker. Alle med medie-, brev og besøksforbud. I tillegg til isolasjon de første to ukene. Det foreligger ingen erkjennelse av straffeskyld fra de to, men de erkjenner å ha vært på stedet, sier Søfteland.

Politiet mener at de to mennene tok seg inn i den avdøde 42-åringens hjem og utsatte ham for vold natt til 10. august. De siktede kvinnene skal ikke ha vært til stede. De siktede har alle nektet straffskyld i saken. Den 47-årige mannen erkjenner å ha vært vitne til voldsbruk, men nekter for selv å ha utsatt Gjeruldsen for vold.

Les også: Den drepte i Arendal skal ha slitt økonomisk

Tau rundt halsen

Gjeruldsen skal ha blitt funnet delvis hengende etter et tau rundt halsen da han ble funnet i stuen i sitt eget hjem. Huset skal da ha vært nærmest rasert. Den drepte ha forsøkt å låne penger av familie og bekjente få dager før drapet torsdag, uten at han fikk låne noe.

En av de siktede mennene ble pågrepet utenfor et billakkeringsverksted på Stoa. Mannen skal ha hatt med seg en koffert i baksetet i bilen sin, og politiet utelukker derfor ikke at han var i ferd med å rømme.

Han skal være domfelt en rekke ganger, blant annet i en av de største amfetaminsakene på Sørlandet noensinne.

Les også: Fire ukers fengsling for fire etter drapet i Arendal


Les flere nyheter

Populært