Meny

Måtte fjerne magesekken etter trendcocktail

LIVSFARLIG: 18-årsdagen til britiske Gaby Scanlon utviklet seg til et mareritt da hun bestilte en drink som inneholdt flytende nitrogen. (Foto: Privat)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk fryktelig galt da en 18 år gammel jente fra Storbritannia feiret bursdagen sin på et utested med en flytende nitrogendrink.

På en bar i byen Lancaster bestemte 18 år gamle Gaby Scanlon seg for å feire 18-årsdagen med en ny type drink; en cocktail kalt «Pornstar Martini» som blant annet inneholder flytende nitrogen.

Det skulle hun aldri gjort. Kort tid etter at drinken var inntatt fikk Scanlon kraftige magesmerter, og store problemer med å puste.

Akutt inngrep

I all hast ble jenta fraktet til et sykehus i nærheten der legene ble tvunget til å foreta en akutt operasjon etter at 18-åringen fikk konstatert perforert mage. Eneste måte å redde livet til Scanlon på var å fjerne magesekken, skriver Daily Mail.

18-åringens tilstand skal være alvorlig, men stabil, ifølge avisa.

Den potensielt livsfarlige drinken serveres med et shot champagne, og nitrogenet skal etter sigende skape en røykeffekt oppå drinken.

Les også: Turist (19) ble blind etter drink i Sørøst-Asia

En lek med livet

Flytende nitrogen kan ved svelging fryse deler av munnen, svelg eller mage. Det kan igjen medføre alvorlige kuldesår som ødelegger vevet.

Væsken kan også «koke» i magen, og skape en enorm mengde damp som kan forårsake perforeringsskader slik det gjorde i Scanlon' tilfelle.

Den aktuelle baren har fornuftg nok valgt å stoppe serveringen av «Pornstar Martini» etter den tragiske hendelsen.

Les også:

Danske betalte 800.000 for to drinker

Krever drink-kontroll i thailandsk provins


Les flere nyheter

Populært