Meny

Reaksjoner på statsbudsjettet for 2013:

Rektor: - Utrolig skuffende

NEDPRIORITERT PÅ NY: Det blir heller ikke i 2013 satt av penger i statsbudsjettet til nytt teknologibygg for HiST i Sør-Trøndelag. Nå reagerer rektor Trond Andersen med skuffelse, og han får støtte fra stortingspolitiker Tord Lien (Frp). (Foto: Skjermdump Google Maps)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byggeprosjekter i Oslo, Bergen og Trømsø har blitt prioritert. Rektor Trond Andersen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag er skuffet over å ha blitt glemt - igjen.

Mandag ble det klart at det heller ikke i statsbudsjettet for 2013 kommer noen bevilgning til nytt teknologibygg ved HiST på Kalvskinnet.

- Vi ble skuffet i fjor og forfjor, og nå får vi en ny skuffelse. Det er utrolig trist, sier Andersen til Adressa.

Byggeprosjekter på universitet og høgskoler på Ås, Bergen, Oslo, Tromsø og Sogn og Fjordane er blitt prioritert.

Bakgrunn: Dette betyr statsbudsjettet for din økonomi

Står fast i Trondheim

HiST-rektoren sier at mangelen på bevilgninger gjør at høyskolen havner i bakevja når det kommer til infrastruktur, noe han mener er fundamentalt i forhold til tilstrekkelig utdanning av blant annet lærere og ingeniører.

- Teknologibygget er utløsende for utviklingen på hele Kalvskinnet. I forhold til Bergen og Oslo, har vi ikke kommet noen vei i Trondheim, sier Andersen.

Det til tross for at saken har blitt høyt prioritert blant politikere i regionen.

Les også: - Vi er alle budsjettvinnere

- Urimelig

Stortingsrepresentant Tord Lien (Frp) er både skuffet og overrasket over at det heller ikke denne gangen kommer penger til nybygg ved HiST.

- Jeg hadde forventet at dette skulle komme på plass i årets statsbudsjett. Det er en samlet trønderbenk som står bak kravet om nybygg, og jeg trodde at de rødgrønne nå skulle prioritere HiST. Vi vet hvor prekær situasjonen deres er, hvor de nå må ut og låne lokaler utenfor egen bygningsmasse, sier Lien til Adressa.

Les også: Her er de nye bilavgiftene

I likhet med Andersen stiller Lien seg undrende til at Høgskolene både i Bergen og Oslo for lenge siden har fått midler til nye lokaler, mens pengekrana har blitt skrudd igjen når det kommer til Trondheim.

– Det er helt urimelig at den økonomisk mest effektive og veldrevne høyskolen aldri skal bli tilgodesett med midler. Her er det et gryteklart prosjekt, hvor byggingen kan starte. Da er det svært uheldig at det ike er mulig å finne midler for å få driften på plass, sier Lien.

Les mer om statsbudsjettet 2013:

Se og hør det viktigste fra finansministerens tale

Nå får du disse medisinene på blå resept

Så mye ekstra får studentene

Stoltenberg: – Tidenes løft for vei og bane

Les hele statsbudsjettet her

Les alt om statsbudsjettet 2013

Les flere nyheter

Populært