Meny

Frykter for situasjonen mellom Syria og Tyrkia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs generalsekretær Ban Ki-moon advarer mandag om at den tiltakende volden langs grensen mellom Syria og Tyrkia er ekstremt farlig.

- Eskaleringen av konflikten langs grensen mellom Syria og Tyrkia og effekten av krisen på Libanon er ekstremt farlig, sa Ban ved åpningen av Verdensforumet for demokrati i den franske byen Strasbourg, ifølge AFP.

Ban oppfordret også giverland til å gi mer for å bistå i den humanitære katastrofen i Syria.

- Mens vinteren nærmer seg behøver vi at giverland gir mer generøst for å bidra til å håndtere de økende behovene til menneskene i Syria og mer enn 300.000 flyktninger i nabolandene, sier han.

Se også: Klare til krig

Besvarte ilden

Det væpnede opprøret i Syria har i økende grad ført til voldshandlinger langs grensen til Natolandet Tyrkia. Det tyrkiske forsvaret besvarte ilden søndag etter at en granat skutt opp fra Syria rammet grensebyen Akcakale.

Les også: Nytt granatangrep fra Syria på tyrkisk landsby

Det var ingen sårede eller drepte etter epiosoden søndag, men forrige onsdag ble fem sivile drept i landsbyen av en granat skutt opp fra Syria.

Grønt lys for militærmakt

Siden onsdag har det tyrkiske forsvaret besvart ilden når syrisk skyts har rammet landets territorium. Dette har ført til økt spenning blant de tidligere allierte og ført til frykt for en utvidet konflikt.

Det tyrkiske parlamentet ga forrige uke regjeringen grønt lys til å bruke militærmakt mot Syria om nødvendig, mens FNs Sikkerhetsråd sterkt fordømte de syriske angrepene over grensen og ba om tilbakeholdenhet. Les alt om situasjonen i Syria

Les flere nyheter

Populært