Meny

Hackergruppe truer Vatikanet

Anonymous gjennomførte i forrige uke omfattende angrep mot nettstedene til mange svenske institusjoner. Nå truer hackergruppen med å angripe Vatikanet. Foto: AFP / NTB scanpix / YouTube.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hackergruppen Anonymous truer med å slå til mot Vatikanet for å vise sin støtte til pavens tidligere butler, som er dømt for å ha stjålet og lekket pavens fortrolige papirer.

– Paolo Gabriele lekket viktige opplysninger, og han er en helt, sier Anonymous i en kunngjøring.

– Vi vil ikke passivt se på at personer som avslører korrupsjon i regjeringer og selskaper blir rettsforfulgt og fengslet, heter det videre i kunngjøringen, der gruppen også krever at Gabriele må benådes.

Les også: Massivt hackerangrep i Sverige

Pavens tidligere butler Paolo Gabriele ble lørdag dømt til 18 måneders fengsel for å ha stjålet over 1.000 papirer fra pave Benedikts kontor og lekket dem videre til journalister.

Eksbutleren ble arrestert i mai i år, og var tiltalt for å ha stjålet dokumenter fra pavens skrivebord, kopiert dem og gitt kopiene videre til journalister.

Hackergruppa Anonymous truer med å angripe Vatikanet etter at pave Benedikts tidligere butler Paolo Gabriele (nederst til venstre) i helgen ble dømt for å ha stjålet og lekket fortrolige dokumenter fra paven. Foto: Reuters / NTB scanpix.Hackergruppa Anonymous truer med å angripe Vatikanet etter at pave Benedikts tidligere butler Paolo Gabriele (nederst til venstre) i helgen ble dømt for å ha stjålet og lekket fortrolige dokumenter fra paven. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Saken har gått under tilnavnet «Vatileaks».

Gabriele har erklært at han ikke var en tyv, men at han tok dokumentene av «kjærlighet til kirken og paven».

Les også: - Hackergruppe vurderer nye angrep i Sverige

Anonymous gjennomførte i forrige uke omfattende angrep mot nettstedene til mange svenske institusjoner, blant annet regjeringen, Riksdagen, det svenske forsvaret samt en rekke banker og medier.

Les flere nyheter her

Populært