Meny

- Ringte 113, men ingen tok telefonen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens husveggen til familien fra Nøtterøy stod i full fyr ringte de nødnummeret 113. I andre enden var det ingen som svarte.

Det finner den 53 år gamle familiefaren, som selv fikk annengrads forbrenninger da han forsøkte å slukke flammene tidlig søndag morgen, underlig og høyst kritikkverdig.

– Mens jeg tømte tre brannslokningsapparat over flammene, forsøkte kona mi å ringe det eneste alarmnummeret hun kom på i farten, 113. Men der var det ingen som tok telefonen. Ingen, sier han til tb.no.

Selv om familien til slutt fikk varslet brannvesenet som fikk kontroll over flammene, synes de det er merkelig at de ikke fikk hjelp da det stod på som verst. Huset fikk store skader i brannen som mistenkes å ha vært påsatt.

Les også: Storberget vil ha 112 som felles nødnummer

Sjef for Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral, Jørgen Einerkjær, kunne søndag ikke gi et klart svar på hvorfor den brannrammede familien ikke fikk svar på nødnummeret.

– Det kan ha vært en teknisk feil ved sentralen vår, eller en teknisk feil ved abonnenten. Den tredje muligheten er at det ikke er svart ved AMK, men det anser vi som lite sannsynlig. Dette må vi undersøke med dem som var på jobb. Dette skjedde jo på den stilleste tiden på døgnet. Men sånn kan vi ikke ha det, sier AMK-sjefen til tb.no.

Behovet for et felles nødnummer i Norge har lenge vært diskutert. Einerkjær er usikker på om det er veien å gå.

- Helsevesenet ønsker sterkt å videreføre 113. Da får folk raskere hjelp enn om de skal gå via en felles alarmsentral, men om folk ringer 113 i stedet for 110 skal de jo raskt bli satt videre. Folk må kunne ringe det nødnummeret de kommer på i farten, konkluderer han.

Les også:

Politiet tilkalt etter prompebråk i taxi

Helse-Norge kritisk til felles nødnummer

Felles nummer til legevakten

Les flere nyheter

– Mens jeg tømte tre brannslokningspparat over flammene, forsøkte kona mi å ringe det eneste alarmnummeret hun kom på i farten, 113. Men der var det ingen som tok telefonen. Ingen, sier han til tb.no.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært