Meny

Kunder overmannet raner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som prøvde å rane en bensinstasjon på Helsfyr i Oslo natt til søndag fikk seg en overraskelse. Han ble nemlig resolutt tatt hånd om av kundene.

Da raneren tok fram et våpen og ville rane Shell-stasjonen ble han overmannet av flere av kundene som var inne på stasjonen, skriver Aftenposten.

– Det var fire personer til stede i butikken da dette skjedde, og det var noen av dem som fikk kontroll på gjerningsmannen, forteller operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt.

Den 20 år gamle raneren klarte å avfyre et skudd i forbindelse med at kundene overmannet ham, men til alt hell traff det en av rutene på bensinstasjonen. Ingen ble dermed fysisk skadd i episoden.

Politiet fikk melding om ranet klokken 02.15 natt til søndag, men da flere bevæpnede patruljer kom til stedet var altså ransmannen allerede overmannet.

Les også: Kvinne fikk blomster fran mann som ranet henne

Kriminalteknikere undersøkte åstedet i natt.

Selv om alt gikk bra ved denne anledningen, advarer politiet enkeltpersoner mot å gripe inn i slike situasjoner.

– I utgangspunktet var det veldig bra at kundene tok affære, fordi det tok et bra resultat. Men samtidig er det ekstremt farlig, og derfor bør politiet utføre slike handlinger. De er normalt sett bedre skikket og bedre utstyrt. Men denne gangen gikk det bra, og de som overmannet personen var bekvemme med det, sier Jørstad til VG.

Les også:

Ble ranet og overkjørt av tog

Mann ranet og kastet på sjøen

Les flere nyheter

Populært