Meny

Varsler flom i Midt-Norge

Flom og ras herjet i Midt-Norge i begynnelsen av året. Dette bildet er fra Nord-Trøndelag. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er varslet store nedbørsmengder i Møre og Romsdal og Trøndelag fra lørdag kveld og NVE har gått ut med et flomvarsel for områdene.

Det er ventet at vannføringen vil øke raskt i de fleste vassdragene, og at den kan øke til over nivå for femårsflom i mange vassdrag. Mest utsatt er vassdragene i Romsdal, Nordmøre og Sør-Trøndelag, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Nedbørsmengdene som er ventet, kan medføre oversvømmelser spesielt i tettbygde strøk. På steder med mye vann i bakken fra før kan dette gi økt risiko for jordskred. Dette gjelder spesielt i bratt terreng og langs elver og bekker med stor vannføring.

- I løpet av morgendagen og mandag vil vi få ganske mye nedbør. Dette skyldes et frontsystem som beveger seg på en litt spesiell måte, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Øyvind Johnsen, til Dagbladet.

Les også: Varsler mye nedbør på Vestlandet

Meteorologene innrømmer regnbom

Sommeren som regnet bort

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært