Meny

Beskylder Obama for å ha manipulert ledighetstall

SINT: Jack Welch, tidligere styreleder i General Electrics, beskylder Det hvite hus for å ha manipulert statistikken som viser at arbeidsledigheten i USA synker. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av USAs mektigste næringslivstopper beskylder Det hvite hus for å ha manipulert statistikken som viser at arbeidsledigheten i USA synker.

Jack Welch, tidligere styreleder i General Electric, skriver i en Twitter-melding at ledighetstallene for september er for gode til å være sanne, og sier underforstått at de har blitt manipulert av Det hvite hus for politisk vinnings skyld.

– Utrolige tall, disse Chicago-gutta gjør hva som helst – kan ikke debattere, så de endrer tallene, skriver Welch i tweeten.

Se også: Mener ingen av duellantene «vant»

– Latterlig påstand

Obama-administrasjonen var raskt ute med å avvise beskyldningen og kaller den latterlig og tåpelig.

– Ingen kan da for alvor tro at arbeidsdepartementet sitter og manipulerer sine statistikker, sier Alan Kruger, økonomisk rådgiver for Det hvite hus.

De offisielle tallene ble lagt fram fredag og viser at arbeidsledigheten var på 7,8 prosent i september. Det er en nedgang på 0,3 prosentpoeng sammenlignet med august. Det er også det laveste ledighetstallet siden januar 2009, da Barack Obama overtok som president.

Les også: - Obama kan ha uvervurdert Romney

– Fornærmet

Welch har 1,3 millioner følgere på Twitter, og tweeten har blitt gjenstand for mye debatt.

Mange ironiserer over Welch og sammenligner ham med eiendomsmagnaten Donald Trump, som under sitt mislykkede forsøk på å bli Republikanernes presidentkandidat påsto at Obama ikke var født i USA, og med Clint Eastwood, som ga en heller merkelig tale på Republikanernes landsmøte i august.

Det amerikanske arbeidsdepartementet understreker at statistikker som dette lages av profesjonelle statistikere og ikke politiske aktører. Arbeidsminister Hilda Solis sier hun er «fornærmet» over påstanden fra Welch.

Les også: Romney haler innpå Obama

Får støtte

Men Welch, som sammen med kona Sue blant annet er fast spaltist for nyhetsbyrået Reuters, sier han «ikke beskylder noen for noe». Samtidig står han fast ved Twitter-meldingen sin.

– Disse tallene stemmer ikke med den økonomiske aktiviteten. Så får hver og en trekke sine egne konklusjoner, sier han.

Welch får også støtte fra mange republikanere.

– Jeg er enig med Welch her, Chicago-politikk i virksomhet her, skriver den republikanske kongressmannen Allen West på sin Twitter-konto.

Les også:

- Romney lurer velgerne

Se presidentdebatten i bilder

Debatten Romney må vinne

Obama øker ledelsen i vippestater


Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært