Meny

34.356 dansestemmer fra ett telefonnummer

MISTENKELIG: Halvard Flatland og Ellen Arnstad fra underholdningsprogrammet "Skal vi danse" i 2009. Nå innrømmer Flatland og ha «hjulpet» seg selv i stemmegivningen. (Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hallvard Flatland fikk stemmer for 170.000 kroner fra ett enkelt telefonnummer da han deltok i «Skal vi danse» i 2009, ifølge Dagens Næringsliv.

På samme tid skal Flatland selv ha betalt en tilsvarende sum til et selskap med samme eier som teleoperatøren Teletopia. De mange tusen stemmene fra Flatlands ivrige fan ble sendt via denne operatøren.

Til sammen ble det sendt 34.356 stemmer på Flatland fra ett og samme Teletopia-nummer fordelt over fire lørdager.

Han røk ut da det ikke lenger kom flere stemmer fra dette nummeret, og endte på tredje plass i den populære TV-konkurransen.

Flatland innrømmer

Kanaldirektør Nils Ketil Andresen i TV 2 sier han er svært skuffet over hendelsen.

– Det er i utgangspunktet ikke ulovlig, men det er ikke i tråd med tanken bak stemmegivningen i programmet, sier han.

Flatland bekrefter at han betalte i underkant av 170.000 kroner til Teletopias søsterselskap Medium Forlag, men ønsker ikke å kommenter saken utover det.

Teletopias eier Robert Hercz sier til Dagens Næringsliv at han ikke kan si noe om hvorvidt selskapet har levert tjenester til navngitte personer.

Les også: Bitter «Skal vi danse»-strid i svensk litteraturelite

Ikke første gang

Senest i september skrev ABC Nyheter om en lignende hendelse knyttet til «Skal vi danse»-konseptet.

Da dreide det seg om en «Skal vi danse»-deltaker fikk stemmer for over 280.000 fra samme sted. Da lyste det rødt hos TV 2 som satte i gang nærmere undersøkelser.

– Vi fikk ett år uregelmessig stemming fra en operatør. Vi sjekket opp dette med operatøren og etter det så ble det slutt på disse uregelmessighetene, uttalte Andresen da.

TV 2 undersøkte hvorvidt den massive stemmingen ville påvirket resultatet av konkurransen på noen måte, men kom fram til at det ikke ville forandret rekkefølgen på hvilken deltaker som måtte forlate «Skal vi danse».

– Vi oppfordrer jo faktisk deltakerne til å skaffe seg stemmer, men vi vil jo at dette skal skje på en mest mulig redelig måte. Og vi har gått litt etter de reglene der, innrømmer Andresen.

Les også:

Full skjæring mellom TV 2 og Canal Digital

TV 2 viser alt av engelsk fotball


Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært