Meny

Anker henleggelsen av Solum Larsen-saken

Påtalemyndigheten henla onsdag voldtektssaken mot Solum-Larsen på grunn av bevisets stilling. Nå anker jenta som anmeldte han. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 17 år gamle jenta som anmeldte Helge Solum Larsen for voldtekt, anker henleggelsen av saken til Riksadvokaten. Uheldig, mener Solum Larsen forsvarer.

Tenåringen har forklart at han voldtok henne under Rogaland Venstres årsmøte på Ryfylke Fjordhotell i Suldal 5. februar. Solum Larsen har erkjent seksuell kontakt, men nekter straffskyld.

Saken mot Solum Larsen ble henlagt onsdag denne uken.

– Min klient har bestemt seg for å klage denne avgjørelsen til Riksadvokaten, sier bistandsadvokat Berit Johannessen til NTB.

Bakgrunn: Voldtektssaken mot Solum Larsen henlagt

- Fortsatt veldig lei seg

Hennes klient var knust etter henleggelsen og i tvil om hun orket å ta saken videre:

– Hun er fremdeles veldig lei seg og langt nede, men veldig klar på at hun vil kjempe til siste slutt. Hun vil ha rettferdighet i saken.

I klagen vil Johannessen gå inn på hvorfor bevisene skal holde i en sak mot Solum Larsen og hvorfor saken bør prøves for retten.

– I tillegg til at hun ønsker rettferdighet for seg gjør hun dette på prinsipielt grunnlag. Hun bekymret for at andre kvinner og jenter skal la være å anmelde slike saker. Hun vil gå videre i livet og kunne si at hun gjorde det hun kunne for å få ham straffet for det han gjorde, sier Johannessen.

Solum Larsen trakk seg etter anmeldelsen fra alle verv i partiet.

Les også: - Han er uansett ferdig i partiet

Gjør det hun kan

I klagen vil Johannessen gå inn på hvorfor bevisene skal holde i en sak mot Solum Larsen og hvorfor saken bør prøves for retten.

– I tillegg til at hun ønsker rettferdighet for seg gjør hun dette på prinsipielt grunnlag. Hun er bekymret for at andre kvinner og jenter skal la være å anmelde slike saker. Hun vil gå videre i livet og kunne si at hun gjorde det hun kunne for å få ham straffet for det han gjorde, sier Johannessen.

Les også: Venstre-ledelsen varslet om Solum Larsen før jul

Uheldig

Helge Solum Larsens advokat Inger Marie Sunde sier hun er overrasket over at det kommer en klage:

– Jeg syns det er en uheldig avgjørelse og er skuffet over at de tar dette valget. Jeg tror det ville vært bra for begge parter å akseptere statsadvokaten avgjørelse, som er grundig og velbegrunnet.

Klagen vil bli sendt inn til Riksadvokaten i uke 42 på grunn av høstferieavviklingen i Rogaland neste uke.

– Vi avventer nå klagen og så vil vi komme med våre synspunkter på denne overfor Riksadvokaten, sier Sunde.

Les også:

- Solum Larsen sjenket 17-åringen

Politiet avhørte Solum Larsen på sykehuset

Les flere nyheter her

Populært