Meny

18 barn funnet omkommet etter ras i Kina:

Alle barna ved skolen funnet døde

Redningsarbeidere leter i massene etter at et jordskred, utløst av vedvarende regn, begravde en skole og tre andre bygninger sørvest i Kinas Yunnan-provins. Alle de 18 barna ved skolen ble levende begravet i jordskredet, og alle de 18 ble funnet døde fredag. I tillegg døde en lokal beboer i skredet. Foto: AFP PHOTO

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likene av 18 barn i grunnskolealder, levende begravd under et jordskred i Kina, ble funnet fredag.

Jordskredet, som var forårsaket av vedvarende regn, begravde en skole og tre gårdshus i Kinas sørvestlige Yunnan-provins torsdag.

Forrige måned førte et par voldsomme jordskjelv til 81 drepte og flere hundre skadde personer i samme område.

Tragedien fikk en ny dimensjon fredag da alt håp om å finne noen av barna etter torsdagens jordskred i live forsvant. Likene av alle de 18 barna ved skolen ble funnet under jordmassene.

Les også: 18 skolebarn begravd i ras i Kina

Måtte gjøre opp for tapt tid

Redningsarbeidere, militære og lokale leter etter overlevende etter jordskredet i Kina torsdag. Foto: AFP PHOTORedningsarbeidere, militære og lokale leter etter overlevende etter jordskredet i Kina torsdag. Foto: AFP PHOTO

Katastrofen vil trolig reise spørsmål om hvorfor elevene hadde blitt bragt tilbake til skolen, som lå i en dyp dal, når Kina forøvrig hadde en ukeslang nasjonal ferie.

Sikkerhet ved skoler er et følsomt tema i landet etter at tusener av studenter døde da et jordskjelv på 8.0 på Richters skala rystet den sørvestlige Sichuan-provinsen i 2008.

Kina har et svært konkurransepreget utdanningssystem, og lokale tjenestemenn i den katastroferammede provinsen har sagt at de døde barna behøvde å gjøre opp for tapt undervisningstid etter jordskjelvene i september.

Les også: Over 60 mistet livet i jordskjelv i Kina

Var bekymret

Fjellene omkring skolen er dekket med tett vegetasjon, og ifølge lokale myndigheter skal det ikke ha vært tegn til potensielle jordskred etter jordskjelvet forrige måned.

Lokale medier har imidlertid snakket med beboere i området, som uttrykte bekymring fir at barna måtte gå lange avstander langs gjørmete fjellstier så snart etter jordskjelvet.

Liket av en lokal beboer ble også funnet under jordmassene fredag, noe som fører de totale dødstallene til 19 personer.

Som mange skoler og hjem i den fattige regionen lå den rammede skolen like ved en bratt skråning.

Familier som mistet barna sine vil få en kompensasjon på 20.000 yuan, omtrent 18.000 kroner, ifølge lokale medier.


Les flere nyheter

Populært