Meny

Sykepleierne drømmer om enklere hverdag

26 år gamle Kari Anne Seime jobber som sykepleier på Radiumhospitalet i Oslo. De siste årene har hun stadig fått nye arbeidsoppgaver som har ført til mindre tid til pasientene. Enkelte dager går over halve arbeidstiden med til papirarbeid. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykepleierne har store forventninger til statsbudsjettet. Men det er ikke nødvendigvis mer penger til drift som er løsningen.

– Det vi trenger er gode systemer som snakker med hverandre og som gjør papirarbeidet for sykepleierne lettere. Økte rammer på de enkelte avdelingene er ikke nødvendigvis det vi trenger, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund til NTB.

Mandag kommer regjeringens forslag til statsbudsjett for 2013. I sykehuskorridorene er forventningene store til det omfattende dokumentet.

Les også: Sykepleiere i streik fra onsdag morgen

Penger til mer effektive datasystemer og videre utvikling av samhandlingsreformen, som ble innført 1. januar i år, står øverst på ønskelista til sykepleierne.

– I dag bruker sykepleierne mye tid på å overføre pasienter, fakse skjemaer og sende epikriser. Vi trenger systemer som gjør denne jobben mindre tidkrevende, sier By.

26 år gamle Kari Anne Seime jobber som sykepleier på Radiumhospitalet i Oslo. Over halve arbeidsdagen går med til å flytte papir, en oppgave hun ikke hadde da hun begynte på sykehuset for tre år siden.

Les også: Fremstilles som dumme sexleketøy

– Jeg får mindre og mindre tid til pasientene fordi jeg stadig får nye oppgaver. Jeg rekker knapt å gi medisin før jeg må løpe videre til neste pasient, sier Seime som drømmer om jobb på et privatsykehus.

– Hvis jeg skal bytte jobb kommer det ikke til å bli til et annet offentlig sykehus. Da blir det nok privat, sier 26-åringen til NTB.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært