Rosenborg måtte gi tapt for tysk stål

SNUBLET: Rosenborg klarte ikke å følge opp den fine starten i Europaligaen. Torsdag kveld ble Bayer Leverkusen for sterke på Lerkaendal. (Foto: NTB scanpix)

Rosenborg hang med i én omgang, men må være fornøyd med å slippe unna med bare 0-1 for Leverkusen i Europaligaen torsdag. ABC Nyheter fulgte kampen direkte.

Rosenborg – Leverkusen (Tyskland) 0-1 (0-0):

12.587 tilskuere

Mål: 0-1 Stefan Kiessling (76).

Dommer: Michael Oliver, England

Gult kort: Rade Prica, Rosenborg, Manuel Friedrich, Gonzalo Castro, Leverkusen.

Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Örlund – Cristian Gamboa, Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin – Borek Dockal (John Chibuike fra 79.), Jonas Svensson, Ole Kristian Sælnes (Steffen Iversen fra 88.), Daniel Fredheim Holm (Mohammed-Awal Issah fra 69.) – Tarik Elyonoussi – Rade Prica.

Etter en drømmestart på gruppespillet med 2-1-seier borte mot østerrikske Rapid Wien for to uker siden, var det selvsikre trøndere som entret Lerkendal torsdag kveld.

På den andre banehalvdelen stod gruppens kanskje sterkeste lag i form av tyske Bayer Leverkusen.

Trykk her for å lese detaljert referat fra kampen i vårt live-senter

Norges andre representant i Europaligen, Molde, møtte også tysk motstand torsdag da Stuttgart gjestet Aker Stadion.

Trykk her for å lese dén kampen gikk

Klabb og babb avgjorde

I en nervepirrende kamp holdt RBK lenge stand, men knappe minuttet før slutt kom avgjørelsen da RBK-keeper Daniel Örlund slo et lavt innlegg fra høyre ut i feltet.

Ballen ble sendt tilbake mot mål, og Stefan Kiessling kunne enkelt pirke inn kampens eneste scoring.

Før pause var det imidlertid hjemmelaget som styrte kampen, og spesielt Rade Prica kunne gjort noe med resultatet.

Først da kan kom gjennom alene tidlig, uten å treffe godt nok. Så etter halvtimen da han ble trillet alene mot keeper Bernd Leno, men måtte se skuddforsøket ende midt på målvakten.

Farlige dødballer

Etter pause var det mye lengre mellom høydepunktene for hjemmelaget. Leverkusen skrudde opp tempoet sitt ett hakk, var det førende laget, og kom til flere gode muligheter.

Spesielt på dødball skapte tyskernes overraskende mye trøbbel for RBK.

Både André Schürrle, Sidney Sam, Lars Bender og Kiessling kom til gode muligheter før målet, mens Gonzales Castro traff stanga ti minutter etter Kiesslings scoring.

RBK forsøkte fånyttes å kaste folk i angrep, men måtte se poengene forsvinne etter 45 skuffende minutter.

Dermed blir RBK stående med tre poeng, ett mindre enn Leverkusen og ukrainske Metalist.