Meny

Nytt Hercules-fly på plass

Onsdag landet Luftforsvarets nye Hercules-fly på Gardermoen. Foto: Forsvaret / Benjamin Lindseth / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld landet Luftforsvarets nye Hercules C-130 J transportfly på Gardermoen militære flyplass. Maskinen erstatter flyet «Siv» som styrtet på Kebnekaise i Sverige 15. mars. Fem offiserer mistet livet i flystyrten.

Torsdag besøkte forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) mannskapet på 135 Luftving.

– Dette er en todelt opplevelse. På den ene siden er det veldig bra at vi har fått et nytt fly så raskt, men bakteppet er jo dypt tragisk. Vi kan erstatte et fly, men aldri de fem vi mistet i denne tragiske ulykken, sier Strøm-Erichsen.

Les også: Norge får nytt Hercules-fly i høst

Forsvarsministeren sier skvadronen og hele miljøet på Gardermoen har gjort en imponerende innsats.

– Til tross for tapet av fem nære kolleger, og med ett fly for lite, har de stått på og løst sine oppdrag. På toppen av det har de evnet å stille ett fly med mannskap til tjeneste i Afghanistan nå fra september, sier Strøm-Erichsen.

Det nye flyet skal nå testes i to uker og vil deretter gå inn i operativ drift.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært