Meny

Slår alarm ved hjerteklinikk:

Ansatt jobbet 41 timer i strekk

BEKLAGER: Direktør ved Feiringklinikken, Arne Lie, lover at det jobbes knallhardt for å drive 100 prosent lovlig. (Foto: Feiringklinikken)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidstilsynet har avdekket flere grove overtramp av arbeidsmiljøloven på Feiringklinikken i Eidsvoll. Direktøren skylder på vikarmangel.

I en ny tilsynsrapport har Arbeidstilsynet avdekket at flere ansatte ved klinikken har daglig arbeidstid på 15 timer eller mer, og sammenhengende arbeidsperioder på over 40 timer, skriver Romerikes Blad.

- De mottatte timelistene viser alvorlige overtredelser av arbeidsmiljøloven, skriver tilsynet i rapporten som avisa har fått tilgang til.

Bakgrunnen for tilsynet var å undersøke Feiringklinikkens kontroll med, og etterlevelse av, arbeidstidsbestemmelsene.

41 timer før åttetimers vakt

På bakgrunn av timelister og overtidslister for ansatte ved operasjons- og intensivavdelingen ved Feiringklinikken, har Arbeidstilsynet kommet over flere grove brudd.

Ved et tilfelle skal en arbeidstaker i 2010 ha registrert 41 timer sammenhengende på jobb, før samme person deretter fullførte en åttetimers vakt hvor det kun ble registrert én time arbeidshvile.

Et annet tilfellet Arbeidstilsynet har kommet over viser at en annen arbeidstaker over en tidsperiode på drøye 11 måneder ved 49 tilfeller hadde en daglig arbeidstid på 15 timer eller mer.

Samme person arbeidet i tillegg 25 timer eller mer ved 48 tilfeller i samme tidsrom.

Les også: - Jobbstress kan ta livet av deg

- Klarte ikke skaffe vikarer

Feiringklinikkens direktør Arne Lie uttaler til Romerikes Blad at funnene er sterkt beklagelige.

- Vi snakker her om forhold tilbake i 2010 da vi hadde over en periode sykefravær i en liten og sårbar spesialsykepleiergruppe. Men vi var ikke i stand til å skaffe vikarer. Det medførte at det ble for mange timer på en del medarbeidere. Det er sterkt beklagelig, sier han.

På spørsmål om hvordan forholdene ved klinikken er i dag svarer Lie følgende:

- Ambisjonen er selvfølgelig å drive 100 prosent lovlig. Nå har vi bedt Arbeidstilsynet om et møte 24. oktober. Vi har behov for å forsikre oss om at vi ikke har snakket forbi hverandre, og at vi har en felles forståelse av saken, slår han fast.

Les også:

Ahus-direktør ber om unnskyldning

Ny alarm om bemanningen ved Ahus

87 krav om erstatning for skader ved Ahus i 2011

Én av tre jobber gratis overtid


Les flere nyheter

Populært