Meny

Drapssiktet kvinne (35) erkjenner straffskyld

En mann (76) er funnet død i en bolig i Grimstad og hans kone (75) er alvorlig skadet. En 35 år gammel kvinne innrømmer drapet. Foto: Kjell Inge Søreide / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som er siktet for å ha drept faren sin og skadet moren sin med kniv i Grimstad onsdag kveld, erkjenner straffskyld.

Det opplyser kvinnens forsvarer, advokat Odd Holck-Steen, til NTB.

Det var onsdag kveld at siktedes 75 år gamle mor klarte å ta seg til nabohuset etter å ha blitt knivstukket. Hun varslet da om en slåsskamp i sitt eget hjem.

– Vitner som var i nabohuset, er blant dem som er avhørt torsdag, sier politistasjonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistasjon til NTB torsdag.

Fant kniv

Meldingen om husbråk i et boligstrøk på Østerhus i Grimstad kom til politiet rundt klokka 19 onsdag kveld.

Les også: Grimstad-kvinne siktet for drap og drapsforsøk

Politiet rykket ut og fant den 76 år gamle mannen drept og kona alvorlig skadd. Kniven som trolig ble brukt som drapsvåpen, ble funnet i en hekk. Ifølge politiet har kvinnen fortalt at den ble kjøpt samme dag.

Vil samarbeide

Den 35 år gamle kvinnen ble pågrepet onsdag kveld og avhørt av politiet torsdag.

– Hun erkjenner de faktiske forhold og vil samarbeide med politiet, sier forsvarer Holck-Steen til NTB.

Kvinnen har forklart seg om hva som skjedde onsdag, og om årsaken til det. Men forsvareren ønsker foreløpig ikke å kommentere hva hun har sagt om bakgrunnen for hendelsene hun er siktet for.

Siktet for drap

De tekniske undersøkelsene ble avsluttet i morgentimene. Siktelsen mot 35-åringen er foreløpig, understreker Terje Gundersen.

– Den foreløpige siktelsen lyder på forsettlig drap og drapsforsøk. Hun har forklart seg og kommet med en tilståelse torsdag. Vi jobber videre med å snakke med naboer og å legge resten av puslespillet for hva som skjedde den kvelden, sier Gundersen.

Politiet bekrefter at den 75 år gamle moren er utenfor livsfare. Hun ble operert onsdag kveld på sykehuset i Arendal, og det gikk bra.

– Sykehuset opplyser at tilstanden er stabil, sier politioverbetjent Løvik.

Onsdagens drap er det tredje i Aust-Agder på to måneder.

Kvinnen blir fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand fredag.

Les flere nyheter her

Populært