Meny

Begge Sigrid-siktede varetektsfengslet i fire uker

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både 37 åringen og den medsiktede 64-åringen er varetektsfengslet i fire nye uker, to av dem i isolasjon.

Begge de to som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble varetektsfengslet i nye fire uker med fullstendig isolasjon i to uker og medieforbud i alle ukene. Det kommer frem i en fengslingskjennelsene fra Oslo tingrett. Politiet ønsket å begjære de to siktede i fire uker, noe retten fulgte.

64-åringen nekter straffskyld for drapet og begjærte seg løslatt i forkant, men 64-åringen og den medsiktede 37-åringen ble fengsla i fire nye uker.

Begge ble ble ilagt brev- og besøksforbud i hele perioden og må sitte fullstendig isolert de to første ukene.

Retten viser til at politiet fortsatt er i en tidlig fase av etterforskningen, og at det er fare for bevisforspillelse dersom de to settes fri.

- Gjennom kontakt med medinnsatte vil siktede kunne gi eller motta beskjeder fra omverdenen som kan vanskeliggjøre etterforskningen, står det i kjennelsen.

I tillegg mener retten at det det kan type på at Sigrid ikke døde av en påkjørsel.

- Slik saken til nå er opplyst finner retten det mest sannsynlig at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble utsatt for et forsettlig drap, og at det således ikke dreier seg om noen trafikkulykke. Ved denne vurderingen legger retten vekt på at politiet ikke har funnet noen spor ved forsvinningsstedet som kan tyde på at hun ble utsatt for en påkjørsel, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Les også: 64-åringen i Sigrid-saken håper på løslatelse

Bevisgrunnlaget noe sterke

Som tidligere fastholder retten at siktelsesgrunnlaget mot 64-åringen er svakere enn mot 37-åringen.

- Etter rettens syn er mistankegrunnlaget for siktede (64-åringe) noe svakere enn for medsiktede, men det foreligger alikevel sannsynlighetsovervekt, skriver retten i fengslingskjennelsen.

Politiet har siden Sigrid ble funnet håpet at obduksjonsrapporten skulle gi svar på hvordan 16-åringen ble drept. Politiadvokatet Cecilie Gulnes fortalte på en kort pressekonferanse torsdag at obduksjonsrapporten støtter politiets teori om at drapet ikke var en bilulykke.

 – Vi har hele tiden ment at det er skjellig grunn til mistanke om forsettelig drap. Obduksjonsrapporten støtter dette, sa Gulnes etter torsdagens fengslingsmøte.

 – Det er fortsatt slik at man ikke kan si noe om hvordan Sigrid døde og når hun døde. Det finnes ingen holdepunkter for at dette var en bilulykke, sa Gulnes.

Les også: Skal ha funnet blod fra Sigrid i campingvogn

– Bare et tidsspørsmål

Før fengslingsmøte var 64-åringens advokat, Anne Karine Sigmond, sikker på at hennes klient ville bli løslatt.

Jeg er mer sikker nå enn før jeg gikk inn i salen, at han kommer til å bli løslatt. Det er bare et tidsspørsmål før min klient blir sluppet fri, sa 64-åringens advokat til pressen etter at hun kom ut fra fengslingsmøte torsdag.

– Det har ikke blitt lagt frem nye bevis som knytter min klient til drapet, sa Sigmond.

16-årige Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn én måned senere.

Stedet hun ble funnet er bare et steinkast unna lagerlokalet den siktede 64-åringen leier.

Politiets hovedteori har i lengre tid vært at 16-åringen ble utsatt for et forsettelig drap og ikke en trafikkulykke.

Etter det ABC Nyheter forstår skal politiet, til tross for å ha brukt store ressurser på å finkjemme både området hun forsvant fra, og stedet hvor hun ble funnet, ennå ikke ha noe åsted for drapet.

Politiet skal ha beslaglagt en bil som hadde større skader på frontruten og panseret. Den siktede hadde solgt bilen til en mann i Aurskog, men politiet lyktes å spore den opp.

Les også: Politiet: – Vet fortsatt ikke hvordan Sigrid ble drept

Les flere nyheter her

Populært