Én milliard på Facebook

ENORMT NETTVERK: 1 milliard brukere har nå profil på Facebook, og fortsatt er potensialet stort. (Foto: Reuters / NTB scanpix)
ENORMT NETTVERK: 1 milliard brukere har nå profil på Facebook, og fortsatt er potensialet stort. (Foto: Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook har nå én milliard brukere som logger seg inn på det sosiale nettverket hver måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyste Facebook-gründer Mark Zuckerberg i et intervju med TV-stasjonen NBC torsdag.

– Å hjelpe én milliard mennesker til å ha kontakt er utrolig, gjør en ydmyk og er helt klart det jeg er mest stolt av i livet mitt, skrev han senere på sin egen Facebook-profil.

Vanvittige tall

Ifølge selskapet har brukerne til sammen trykket «liker» 1.130 milliarder ganger, lagt ut 219 milliarder bilder og sjekket inn på ulike steder 17 milliarder ganger, melder BBC.

Og selv om dette i seg selv er mer enn imponerende så viser statstikken, over prosentandelen av innbyggerne i de ulike verdensdelene som benytter Facebook, at det er potensile for fortsatt vekst.

I Asia er for eksempel prosentandelen kun på 6,68 prosent, så der ligger det åpenbart et enormt potensiale for videre vekst i årene som kommer.

Les også: - Hold deg unna folk uten Facebook

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har troen på Afrika

Nord-Amerika topper statistikken med tett opptil 45 prosent, tett fulgt av Australia med drøye 42 prosent.

Både Europa og Sør-Amerika ligger og vaker rundt 30 prosent, mens rundt 5 prosent av Afrikas innbyggere er medlemmer på det sosiale nettverket.

Les også: Fikk sparken etter Facebook-bilder

For å øke utbredelsen på det afrikanske kontinentet har Facebook lansert noe de kaller «Facebook for alle telefoner» som tillater brukere uten såkalte smart-telefoner og likevel få tilgang til de mest grunnleggende tjenestene.

Ifølge den kenyanske bloggeren Erik Hersman er Facebook på vei opp og frem også i Afrika.

- Til og med i fattige områder ser du ofte folk spør etter telefoner med Facebook. De bryr seg mer om det enn selve internett, sier han til BBC.

Les også:

Facebook-aksjer nesten halvert i verdi

Facebook overvåker samtaler – bryter norsk lov

Datatilsynet kritisk til ansiktsgjenkjenning på Facebook


Les flere nyheter