64-åringen i Sigrid-saken håper på løslatelse

Artikkelen fortsetter under annonsen

64-åringen som er siktet etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, håper på løslatelse etter torsdagens fengslingsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

64-åringen som er siktet etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, håper på løslatelse etter torsdagens fengslingsmøte.

– Jeg håper og tror at han blir løslatt. Jeg håper retten har ryggrad og mot nok til det, sier 64-åringens advokat Heidi Ysen på vei inn til fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag formiddag.

Politiet begjærer fortsatt fengsling i fire nye uker for de to mennene som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på 16-åringen.

Les også: Sigrid-siktet krever å bli løslatt fra varetekt

– Er ikke involvert i dødsfallet

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn én måned senere. To menn på 37 og 64 år ble pågrepet og siktet for forsettlig drap i saken.

Torsdag går den første fengslingsperioden ut, og i fengslingsmøtet i Oslo tingrett klokka 10 begjærer politiet fortsatt fengsling i fire nye uker for begge. Den siktede 37-åringen nekter straffskyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har samtykket i ikke å være til stede i retten, men ikke i fengsling. Han fastholder at han ikke er involvert i dødsfallet, opplyser 37-åringens forsvarer John Christian Elden til NTB.

Les også: Skal ha funnet blod fra Sigrid i campingvogn

Obduksjonen gir få svar

Den medsiktede 64-åringen krever seg løslatt og vil møte i Oslo tingrett.

Politiet vil kreve brev- og besøksforbud for de to siktede i hele perioden og vil også be retten om at de to ilegges medieforbud og at de skal skal holdes under fullstendig isolasjon i to av de fire ukene. Onsdag kveld meldte TV 2 at obduksjonsrapporten i saken ikke gir noe klart svar på hvordan eller når 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne døde. Politiet vil orientere om obduksjonsrapporten etter fengslingsmøtet.

Les også:

Politiet skuffet over spekulasjoner i Sigrid-saken

Drapssiktet 37-åring filmet tenåringer

- Har gjort funn der de fant Sigrid

- Mistanken mot ham er svekket

Les flere nyheter