Meny

64-åringen i Sigrid-saken håper på løslatelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

64-åringen som er siktet etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, håper på løslatelse etter torsdagens fengslingsmøte.

64-åringen som er siktet etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, håper på løslatelse etter torsdagens fengslingsmøte.

– Jeg håper og tror at han blir løslatt. Jeg håper retten har ryggrad og mot nok til det, sier 64-åringens advokat Heidi Ysen på vei inn til fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag formiddag.

Politiet begjærer fortsatt fengsling i fire nye uker for de to mennene som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på 16-åringen.

Les også: Sigrid-siktet krever å bli løslatt fra varetekt

– Er ikke involvert i dødsfallet

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn én måned senere. To menn på 37 og 64 år ble pågrepet og siktet for forsettlig drap i saken.

Torsdag går den første fengslingsperioden ut, og i fengslingsmøtet i Oslo tingrett klokka 10 begjærer politiet fortsatt fengsling i fire nye uker for begge. Den siktede 37-åringen nekter straffskyld.

– Han har samtykket i ikke å være til stede i retten, men ikke i fengsling. Han fastholder at han ikke er involvert i dødsfallet, opplyser 37-åringens forsvarer John Christian Elden til NTB.

Les også: Skal ha funnet blod fra Sigrid i campingvogn

Obduksjonen gir få svar

Den medsiktede 64-åringen krever seg løslatt og vil møte i Oslo tingrett.

Politiet vil kreve brev- og besøksforbud for de to siktede i hele perioden og vil også be retten om at de to ilegges medieforbud og at de skal skal holdes under fullstendig isolasjon i to av de fire ukene. Onsdag kveld meldte TV 2 at obduksjonsrapporten i saken ikke gir noe klart svar på hvordan eller når 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne døde. Politiet vil orientere om obduksjonsrapporten etter fengslingsmøtet.

Les også:

Politiet skuffet over spekulasjoner i Sigrid-saken

Drapssiktet 37-åring filmet tenåringer

- Har gjort funn der de fant Sigrid

- Mistanken mot ham er svekket

Les flere nyheter

Populært