Meny

Oktoberfest mot ny øl-rekord

Servitøren Helga serverer elleve digre ølkrus i Hofbraeu-teltet under Oktoberfest i München. Ølfesten er mer populær enn noensinne og er på vei mot nye topper når det gjelder alt fra ølkonsum til barn som kommer bort fra sine foreldre. Foto: EPA/FRANK LEONHARDT

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere gjester, mer øl, flere folk som drikker seg sanseløse. Årets Oktoberfest i München er på vei mot flere nye rekorder.

Allerede etter den første uken av Münchens verdensberømte Oktoberfest, som varer fra 22. september til 7. oktober, viser statistikker at årets ølfest er på vei mot å bli den største noen sinne, skriver Spiegel Online.

Det er flere besøkende, de drikker langt mer øl, og det får sine naturlige konsekvenser.

Antallet «Bierleichen», eller «øl-lik» som tyskerne kaller personer som har drukket seg selv bevisstløse, har økt med nesten 20 prosent.

Totalt har 60 okser og 26 kalver blitt fortært, og salget av stekt kylling har økt fem prosent.

Antallet barn som har kommet vekk fra sine foreldre har økt betraktelig, til 93, fra 56 året før. Totalt 2600 gjenstander, noe som inkluderer to gifteringer, et Valthorn og to klassiske «lederhosen», eller lærbukser, har blitt levert inn til hittegods.

Sikkerhetsvakter har også konfiskert 63000 ølglass som besøkende har forsøkt å smugle ut av de mange ølteltene som suvernirer.

Ifølge politiet i München har heldigvis ingen blitt forsøkt drept i løpet av første halvdel av festivalen. Politiet har heller ikke registrert noen svært alvorlig skader, til tross for at de enorme ølkrusene som blir brukt under Oktoberfest har blitt brukt i 38 angrep, en økning fra 26 på samme tid i 2011.

Det viktigste til slutt. Mengden øl konsumert av oktoberfest-gjester har økt med nesten seks prosent, til 3,6 millioner enheter på én liter øl hver, opp fra 3,4 millioner etter halvferdig festival i fjor.

Les også:

Disse ølene MÅ du smake

Sterkt for sterkøl

Så mange kalorier inneholder glasset ditt

Les flere nyheter

Populært