Meny

Grimstad-kvinne siktet for drap og drapsforsøk

Kriminalteknikere jobbet i hagen natt til torsdag. Foto: Geir Willy Haugen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grimstad-kvinnen som er siktet for forsettlig drap på sin far, er nå også siktet for drapsforsøk på sin mor, bekrefter politiet. Den 75 år gamle kvinnen er utenfor livsfare.

Etter å ha blitt stukket med kniv i brystet greide 75-åringen å ta seg fram til et nabohus der hun varslet om slåsskamp hjemme i sitt eget hus. Hun visste ikke da noe om tilstanden til sin 76 år gamle mann, som ble stukket i hjel.

– Vitner som var i nabohuset, er blant dem som skal avhøres i dag, sier politistasjonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistasjon til NTB.

Les også: Drapssiktet kjøpte kniv samme dag

Foreløpig siktelse

Politiet skal i et morgenmøte torsdag avgjøre hva som skal skje videre i saken, etter at de tekniske undersøkelsene ble avsluttet på åstedet i morgentimene. Det er ikke klart hva slags tilstand den siktede er i, og om hun skal avhøres torsdag. Siktelsen er også bare foreløpig, understreker Gundersen.

– Den foreløpige siktelsen lyder på forsettlig drap og drapsforsøk. Det blir opp til politiadvokaten hva den vil lyde på etter hvert som vi får mer klarhet i saken, sier Gundersen.

Rundt klokka 19 onsdag kveld fikk politiet melding om husbråk i et boligstrøk på Østerhus i Grimstad og rykket ut. Der fant de den 76 år gamle mannen drept og kona hans alvorlig skadd. Kniven som trolig ble brukt som drapsvåpen, ble funnet i en hekk. Ifølge politiet har kvinnen fortalt at den ble kjøpt samme dag.

Les også: Politiet: - Drapssiktet kvinne er ikke offerets datter

Undersøkt av lege

Kort tid etter pågrep politiet kvinnen omkring 1 kilometer fra foreldrenes hjem, utenfor nærbutikken Joker i Holvika. Hun ble sent onsdag kveld fremstilt for lege.

Sent natt til torsdag avsluttet krimteknikere sine undersøkelser i og rundt familiens hjem i Grimstad, ifølge politistasjonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistasjon.

Han bekrefter også at den 75 år gamle moren til den drapssiktede kvinnen er utenfor livsfare. Hun ble operert onsdag kveld på sykehuset i Arendal.

Les også: Kvinne siktet for drap ved Grimstad

– Rapportene vi har fått fra sykehuset, sier at operasjonen var vellykket og at hennes situasjon nå er stabil og ikke lenger kritisk, sier han.

Onsdagens drap er det tredje i Aust-Agder på to måneder.

Les også: 

Kvinne siktet for å ha drept faren sin

Én pågrepet etter mistenkelig dødsfall ved Grimstad

Mistenkelig dødsfall utenfor Grimstad


Les flere nyheter

Populært