Meny

Fortsatt lov med elefanter på norske sirkus

FORTSATT LOV: Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ønsker ikke forbud mot at elefanter skal kunne opptre på norske sirkus. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) går imot Mattilsynet og legger debatten om bruk av elefanter på norske sirkus død. I en ny forskrift foreslår han å fortsatt tillate elefanter på sirkusene.

I 2009 foreslo Mattilsynet, etter råd fra elefantfaglig ekspertise og dyrevernere, å innføre et forbud fra 2015 mot bruk av elefanter på sirkus som turnerer i Norge. Men nå droppes forslaget, skriver VG.

Etter at saken har ligget hos departementet uten å bli avgjort i flere år, skjærer Trygve Slagsvold Vedum gjennom og går imot anbefalingen fra 2009. I forslaget til ny forskrift som Mattilsynet nå skal sende ut på høring, er forbudet mot elefanter tatt vekk.

Les også: Elefantmassakre krever 450 ofre

– Jeg tror folk har mer følelser for store dyr som elefanter, enn det er rundt mus. Men det er veldig få dyr dette gjelder, sier landbruksministeren, som samtidig understreker at han vil be sirkusene om å gjøre forholdene for elefantene bedre ved å innføre krav til mosjon, uteareal, dusj i varmt vær og lignende.

Sirkusbransjen jubler naturlig nok, mens dyrevernere er skuffet.

– Å trosse faglige råd som dette er både uforståelig og etisk uakseptabelt. Det føyer seg inn i rekken av dyremishandling som Sp nå promoterer, sier Live Kleveland, juridisk rådgiver i Dyrevernalliansen.

Les også:

200 elefanter slaktet ned

Elefanter pynter seg til festival

Her slår de elefantene

- Film-elefant fikk el-sjokk


Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært