Meny

Drapet i Grimstad:

Drapssiktet kjøpte kniv samme dag

En mann ble funnet død i en enebolig i Grimstad onsdag kveld. En kvinne er pågrepet i saken. Foto: Ernest Boswarva (Fædrelandsvennen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 35 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept sin far med kniv i Grimstad onsdag kveld, kjøpte det antatte drapsvåpenet samme dag.

Kvinnen er siktet for drap på sin 76 år gamle far, og for å ha knivstukket sin 75 år gamle mor som nå ligger alvorlig skadd på Sørlandet sykehus i Arendal.

Politiet har nå bekreftet overfor Fædrelandsvennen at det er datteren i familien som er pågrepet og siktet.

Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet til drapsforsøk når det gjelder moren til kvinnen. 35-åringen hadde sent onsdag kveld ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

– Hun vil først bli vurdert av lege, opplyser politistasjonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistasjon.

Kvinnen har sagt til politiet at hun kjøpte kniven i en butikk tidligere på dagen. Den ble funnet i en hekk i nærheten av boligen hvor drapet fant sted.

Husbråk

Det var rundt klokken 19 onsdag kveld at politiet fikk melding om husbråk i et boligstrøk på Østerhus i Grimstad og rykket ut.

Der fant de den 76 år gamle mannen drept og kona hans alvorlig skadd. Hun ble operert sent onsdag kveld, og tilstanden hennes skal være stabil.

Den alvorlig skadde kvinnen – som opplyste at hun var stukket i brystet – klarte selv å komme seg til et nabohus og få ringt etter ambulanse.

Den 35 år gamle kvinnen ble pågrepet uten dramatikk om lag én kilometer fra stedet.

– Alle muligheter åpne

Det var ingen vitner til knivstikkingen, så politiet har foreløpig kun 35-åringens uttalelser å forholde seg til i saken. Hun skal avhøres nærmere torsdag. Motivet for knivstikkingen er ikke kjent.

Politiets etterforskere var onsdag kveld på åstedet og foretok kriminaltekniske undersøkelser.

– Foreløpig er det ikke opplysninger som tilsier at vi skal lete etter flere gjerningspersoner. Men vi holder selvfølgelig alle muligheter åpne, forteller Terje Gundersen.

Politiet har sperret av området rundt to boliger i forbindelse med den kriminaltekniske etterforskningen.

Les flere nyheter

Populært