Meny

Anonymous angrep svenske nettsider

TRUER SVERIGE: Hackergruppen Anonymous har lansert at de akter å gjennomføre et stort IT-angrep på Riksbanken i Sverige onsdag kveld. (Foto: Skjermdump)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en rekke angrep mot svenske myndigheter retter nå hackergruppen Anonymous seg inn på sitt hittil største mål; Riksbanken.

Den svenske Riksbanken, Riksdagen og den svenske regjeringens hjemmesider ble ved 22-tiden onsdag utsatt for et koordinert angrep.

Tidligere på dagen hadde hackernettverket Anonymous truet med å angripe nettsidene.

Like etter klokken 22 fikk den svenske regjeringen opp en nødversjon av sin hjemmeside hvor de informerte om at nettsiden «tidvis» var vanskelig å nå, og at man derfor så seg nødt til å publisere en forenklet versjon.

Like etter klokken 22.30 skal imidlertid den ordinære siden ha vært oppe igjen, og rett før klokken 23 var også Riksdagens nettside tilbake.

Det skriver DN.se.

Tidligere onsdag skrev Anonymous følgende på internettforumet 4chan: «I kveld klokken 21 GMT (klokken 23 norsk tid red.anm) slår vi til mot deres lommebøker».

Anonymous har gjort seg bemerket den siste tiden med flere IT-angrep mot svenske selskaper og institusjoner.

Flere angrep på vei

Hackergruppens uttalte mål er total informasjonsfrihet, og i en video (se nederst i saken) nylig publisert på YouTube advarer gruppen den svenske regjeringen om at flere angrep er på vei.

Anders Ahlqvist, ekspert på IT-krim i Rikspolisen, sier til Aftonbladet at de IT-ansvarlige hos Riksbanken bør se over sitt system, og sørge for at det er motstandsdyktig for eventuelle angrep fra Anonymous.

Les også: Anonymous angrep Egypt

Men hos Riksbanken kjenner de ikke til planene om angrepet fra hackergruppen.

- Nei, men vi vet at det foreligger en allmenn trussel (fra Anonymous red.anm) mot svenske myndigheter akkurat nå, sier pressetalsperson Charlotta Edler ved Riksbanken.

Ifølge Aftonbladet skal det også foreligge planer fra Anonymous om angrep mot den svenske riksdagen og regjeringen sine nettsider.

Les også: Pågrepet for omfattende hacking

Ville ødelegge Facebook

Anonymous har flere ganger tidligere gått høyt ut med storstilte planer, uten at nødvendigvis alle har vært like vellykket.

I august i fjor opplyste hackergruppen at de ville ødelegge Facebook fordi de var bekymret for at det sosiale nettstedet er med på å svekke personvernet.

Facebook er som kjent fortsatt oppe og går.

Likevel har gruppen gjennomført flere stunt som har fått betydelig oppmerksomhet. Her til lands gjorde de seg blant annet bemerket i fjor ved å hacke Anders Behring Breiviks Twitter-konto.

Gruppen hevder også de stod bak et massivt angrep mot en rekke pedosider på nett, som ifølge Anonymous selv eliminerte over 40 barnepornografiske nettsider.

Her kan du lese mer om Anonymous opprinnelse og ideologi.


Les flere nyheter

Populært