Meny

Aprils mor med desperat bønn

Coral Jones, moren til den savnede April (5), ba på en TV-sendt pressekonferanse fortvilt om hjelp til å finne datteren. Foto: Rebecca Naden / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Wales har fortsatt ingen spor etter fem år gamle April Jones, som forsvant mandag. En mann er pågrepet, men det er ikke kjent om han er siktet for bortføring.

En storstilt leteaksjon er i gang i byen Machynlleth, der hundrevis av frivillige deltar i letingen etter jenta, sammen med politifolk som bruker spesialtrente hunder.

Men til tross for at politiet har satt inn alle ressurser, er det ennå ingen spor etter femåringen.

Onsdag holdt Aprils mor, Coral Jones, en appell på TV der hun ba om at den eller de som vet hvor datteren er, må gi lyd fra seg.

– Vi er desperate etter nyheter. Vær så snill og hjelp oss å finne henne. Hun er bare fem år gammel, sa den dypt fortvilte moren mens tårene trillet.

Pågrepet

April ble sist sett da hun gikk inn i en lys bil mandag kveld etter at hun hadde lekt med en venninne utenfor hjemmet sitt i byen vest i Wales.

Les også: Pågrep mann etter at April (5) forsvant

Venninnen har forklart til politiet at hun så April gå inn i en varebil med en ukjent mann bak rattet. Siden har ingen sett henne.

Politiet jobber ut fra at April sannsynligvis kjente mannen i bilen siden det kan tyde på at hun gikk inn i bilen frivillig og ikke ble tvunget inn.

En 46 år gammel mann ble tirsdag pågrepet i forbindelse med saken. Mannen er bosatt i området der April ble borte. Han var onsdag ennå ikke avhørt av politiet, men politiet skal ha funnet en bil som tilhører ham og som passer til øyenvitners beskrivelse av kjøretøyet jenta satte seg inn i.

Mange frivillige leter

Så mange frivillige har meldt seg til letearbeidet, at politiet onsdag måtte be om at ikke flere møter opp.

– Vi vil helst at spesialtrente folk får arbeide med saken i fred, sier politiets talsmann Ian John.

Men lokalbefolkningen reagerer kraftig på politiets oppfordring.

– Folk ønsker å hjelpe, og vi vil gjøre alt vi kan så lenge det er behov, sier en beboer i nabolaget.

– Dette har sjokkert alle, og det er svært frustrerende at vi ikke får gjøre mer, sier han.

Ifølge BBC ble det onsdag lett intenst langs elva Dyfi, som renner gjennom området der jenta forsvant.

Avisen Cambrian News minner om at en liten gutt for to uker siden ble forsøkt lokket inn i en bil som i likhet med bilen til den arresterte 46-åringen var lakkert med lys farge.

Les flere nyheter her

Populært