Rogaland Venstre: – Tillitsbrudd har konsekvenser

STATUS QUO: Gruppeleder i Stavanger bystyre, Per Thorbjørnsen mener situasjonen for Helge Solum Larsen er uendret med tanke på en videre politisk karriere i Venstre. (Foto: NTB scanpix)
STATUS QUO: Gruppeleder i Stavanger bystyre, Per Thorbjørnsen mener situasjonen for Helge Solum Larsen er uendret med tanke på en videre politisk karriere i Venstre. (Foto: NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Rogaland Venstre og Unge Venstre slår fast at Helge Solum Larsen uansett er ferdig i partiet på tross av onsdagens henleggelse i voldtektssaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Solum Larsen-saken:

* Helge Solum Larsen (43) ble valgt til første nestleder i Venstre i 2010. Han hadde tidligere vært leder av Unge Venstre og har siden 1991 vært bystyrerepresentant i Stavanger. Han sitter også i Rogaland fylkesting.

* Solum Larsen ble i februar anmeldt for voldtekt av en 17 år gammel jente. Tenåringen har forklart at han voldtok henne under Rogaland Venstres årsmøte på Ryfylke Fjordhotell i Suldal 5. februar. Solum Larsen har erkjent seksuell kontakt, men nekter straffskyld.

* Solum Larsen trakk seg etter anmeldelsen fra alle verv i partiet.

* Påtalemyndigheten henla onsdag voldtektssaken mot Solum-Larsen på grunn av bevisets stilling.

Påtalemyndigheten har henlagt voldtektssaken mot tidligere Venstre-topp Helge Solum Larsen på grunn av bevisets stilling.

Solum Larsen ble anmeldt for å ha voldtatt en 17 år gammel jente på Rogaland Venstres årsmøte 5. februar.

– Det siste halvåret har vært vanskelig for jenta, for Helge, familiene deres og partiet, sier gruppeleder i Stavanger bystyre, Per Thorbjørnsen til NTB.

– Helge har begått et grovt tillitsbrudd, som han selv har beklaget. Samtidig er situasjonen nå den samme som i februar. Et tillitsbrudd har konsekvenser, sier Thorbjørnsen.

- Uansett ferdig i partet

Unge Venstres leder Sveinung Rotevatn har hatt jevnlig kontakt med jenta som anmeldte Solum Larsen for voldtekt i starten av februar.

Etter at han fikk beskjed om henleggelsen reagerte Rotevatn på følgende måte:

- Jeg har ingen grunn til å tvile på påtalemyndighetens vurdering. Jeg ser de henlegger saken på bevisets stilling, og tar det til etterretning, sier han til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også han påpeker at Solum Larsen uansett er ferdig i partiet

- For partiets del var det er tillitsbrudd, og det er erkjent. Det er ikke forenlig med å ha tillitsverv i Venstre, sier Rotevatn.

Les også: - Solum Larsen sjenket 17-åringen

- Moralsk forkastelig

Tidligere har Solum Larsens forsvarer hevdet at mediene driver personforfølgelse av hennes klient.

– Slik jeg opplever situasjonen, nærmer dette seg et karakterdrap av Helge Solum Larsen. Jeg vil kalle det en personforfølgelse av en svært syk mann. Det må bli en slutt på å endevende hver minste ting i hans fortid, helt tilbake til han var 20 år gammel, uttalte Inger Marie Sunde i februar.

Selv har Solum Larsen sagt at han betegner sin egen handling som moralsk forkastelig, men han har altså aldri erkjent straffeskyld.

Les også:

Politiet avhørte Solum Larsen på sykehuset

Venstre-ledelsen varslet om Solum Larsen før jul

Les flere nyheter