Meny

Rogaland Venstre: – Tillitsbrudd har konsekvenser

STATUS QUO: Gruppeleder i Stavanger bystyre, Per Thorbjørnsen mener situasjonen for Helge Solum Larsen er uendret med tanke på en videre politisk karriere i Venstre. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Rogaland Venstre og Unge Venstre slår fast at Helge Solum Larsen uansett er ferdig i partiet på tross av onsdagens henleggelse i voldtektssaken.

Fakta om Solum Larsen-saken:

* Helge Solum Larsen (43) ble valgt til første nestleder i Venstre i 2010. Han hadde tidligere vært leder av Unge Venstre og har siden 1991 vært bystyrerepresentant i Stavanger. Han sitter også i Rogaland fylkesting.

* Solum Larsen ble i februar anmeldt for voldtekt av en 17 år gammel jente. Tenåringen har forklart at han voldtok henne under Rogaland Venstres årsmøte på Ryfylke Fjordhotell i Suldal 5. februar. Solum Larsen har erkjent seksuell kontakt, men nekter straffskyld.

* Solum Larsen trakk seg etter anmeldelsen fra alle verv i partiet.

* Påtalemyndigheten henla onsdag voldtektssaken mot Solum-Larsen på grunn av bevisets stilling.

Påtalemyndigheten har henlagt voldtektssaken mot tidligere Venstre-topp Helge Solum Larsen på grunn av bevisets stilling.

Solum Larsen ble anmeldt for å ha voldtatt en 17 år gammel jente på Rogaland Venstres årsmøte 5. februar.

– Det siste halvåret har vært vanskelig for jenta, for Helge, familiene deres og partiet, sier gruppeleder i Stavanger bystyre, Per Thorbjørnsen til NTB.

– Helge har begått et grovt tillitsbrudd, som han selv har beklaget. Samtidig er situasjonen nå den samme som i februar. Et tillitsbrudd har konsekvenser, sier Thorbjørnsen.

- Uansett ferdig i partet

Unge Venstres leder Sveinung Rotevatn har hatt jevnlig kontakt med jenta som anmeldte Solum Larsen for voldtekt i starten av februar.

Etter at han fikk beskjed om henleggelsen reagerte Rotevatn på følgende måte:

- Jeg har ingen grunn til å tvile på påtalemyndighetens vurdering. Jeg ser de henlegger saken på bevisets stilling, og tar det til etterretning, sier han til Dagbladet.

Også han påpeker at Solum Larsen uansett er ferdig i partiet

- For partiets del var det er tillitsbrudd, og det er erkjent. Det er ikke forenlig med å ha tillitsverv i Venstre, sier Rotevatn.

Les også: - Solum Larsen sjenket 17-åringen

- Moralsk forkastelig

Tidligere har Solum Larsens forsvarer hevdet at mediene driver personforfølgelse av hennes klient.

– Slik jeg opplever situasjonen, nærmer dette seg et karakterdrap av Helge Solum Larsen. Jeg vil kalle det en personforfølgelse av en svært syk mann. Det må bli en slutt på å endevende hver minste ting i hans fortid, helt tilbake til han var 20 år gammel, uttalte Inger Marie Sunde i februar.

Selv har Solum Larsen sagt at han betegner sin egen handling som moralsk forkastelig, men han har altså aldri erkjent straffeskyld.

Les også:

Politiet avhørte Solum Larsen på sykehuset

Venstre-ledelsen varslet om Solum Larsen før jul

Les flere nyheter

Populært