Meny

Demonstrant tok seg ut på taket av Peterskirken

Brannkonstabler forsøker å forhandle med forretningsmannen Marcello De Finizio, som har tatt seg ut på taket på kuppelen av Peterskirken i Vatikanstaten, for å protestere mot myndighetenes innstrammingspolitikk. Foto: Andrew Medichini (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningsmann klarte å snike seg forbi sikkerhetsvaktene med protestbanner.

En italiensk forretningsmann klatret tirsdag kveld opp på den 130 meter høye kuppelen på den berømte Peterskirken i Vatikanstaten for å protestere mot myndighetenes innstramningstiltak.

Marcello De Finizio fra den norditalienske byen Trieste klarte å snike seg forbi sikkerhetssperringene sent tirsdag kveld. Da han kom seg ut på taket hengte han opp en banner med påskriften «Hjelp! Nå er det net er nok, Monti, nok Europa… Kaller du dette vekst?».

Les også: Merkel og Monti enige om å holde stø kurs

Reaksjonen er adressert direkte til Italias statsminister Mario Monti som har innført en rekke harde instrammingsvedtak for å takle landets enorme gjeld. Men mange finanskritikere har anklaget ham for å mislykkes i å øke veksten ved å kvele befolkningen med høye skattekrav.

Vatikanet gikk onsdag ut med en pressemelding der de identifiserte forretningsmannen som eier et strandanlegg i Trieste. Der fremkommer det blant annet at han skal ha motstått tilbudet om å møte statsråder i bytte for å komme ned fra den historiske kuppelen.

Les også: Krass kritikk av Vatikanets predikant

Vatikanet avslører samtidig at det ikke er første gang De Finizio har klart å komme seg forbi sperringene i et forsøk på å ta seg ut på kuppelen. Så sent som i slutten av juli lot han som han var en vanlig turist for å slippe forbi vaktene i den verdensberømte katedralen.

Les også:

Flere byer på randen av konkurs

Eurosonen kommer Spania og Italia til unnsetning

Italias statsminister foreslår fotballstopp

Omstridt pave fyller 85

Paven ba om fred i Syria

Vatikanet beklager sammenligning med jødehat

Les flere nyheter

Populært