Meny

Død og ødeleggelse etter bombeserie i Aleppo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke bilbomber gikk av med få minutters mellomrom i hjertet av den syriske byen Aleppo onsdag. Flere bygg raste sammen, og minst 40 personer ble drept.

Ifølge AFP skal minst 90 personer i tillegg ha blitt såret under aksjonene.

De to første bombene eksploderte like etter hverandre på Saadallah al-Jabri-plassen vest i Aleppo. En klubb for offiserer i regjeringsstyrkene og et hotell ligger ikke langt fra stedet der disse bilbombene gikk av.

– Vi hørte to gigantiske eksplosjoner. Det var som om helvetes porter åpnet seg. Jeg så tykk røyk og hjalp en kvinne som var alvorlig såret, sier 30 år gamle Hassan til nyhetsbyrået AFP.

Se også: Her ligger Aleppo i ruiner

En butikkeier i området forteller at han hjalp et barn på rundt ti år ut av ruinene. Barnet hadde mistet et bein.

Senere gikk minst én bombe til av like i nærheten. Statlig fjernsyn hevder at det i alt dreier seg om fem bomber.

En sykehuskilde har opplyst til den opposisjonelle eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at minst 40 personer er drept og 90 såret. Flertallet av de drepte skal ha vært regimesoldater.

Les også: Ban kritiserer Syria for drap

Store ødeleggelser

Den statlige TV-kanalen al-Ikhbariya viste onsdag bilder av de omfattende skadene eksplosjonene forårsaket. Minst to bygninger har rast fullstendig sammen, og flere fasader er fullstendig rasert. I ruinene lå det drepte og sårede.

Ifølge al-Ikhbariya ble 31 mennesker drept og flere titalls såret i eksplosjonene på Saadallah al-Jabri-plassen, som har vært åsted for en rekke demonstrasjoner til støtte for president Bashar al-Assad.

Les også: Verdensarv legges i grus og aske i Syria

Angrepet er det kraftigste i Syria siden 18. juli da en bombe tok livet av flere høytstående offiserer og tjenestemenn i et regjeringsbygg i Damaskus.

TV-kanalen opplyste at bombene ble utløst av «terrorister», betegnelsen regimet vanligvis bruker på opprørerne.

Varsler forsterkninger

Regimet kjemper en intens kamp mot opprørerne i Den frie syriske hæren (FSA) om kontrollen over Aleppo, som er Syrias største by og handelssentrum.

President Bashar al-Assad har ifølge den libanesiske avisen al-Diyar, som har nære forbindelser til Assads regime, sendt ytterligere 30.000 soldater til Aleppo. Disse styrkene skal bidra til å slå ned opprøret og sikre regimet kontroll over byen.

– Nye forsterkninger har ankommet for å støtte hæren. Opprørerne er utslitt og har begynt å flykte til landsbyer rundt Aleppo, skrev regimeavisen Al-Watan tirsdag.

Les også:

Kurdisk by i Syria rammet av bombeangrep

Hevder syriske opprørere får skandinavisk hjelp

- Syriske barn torturert til døde

Alt om konflikten i Syria

Les flere saker her

Populært