Meny

Barnebortføringsforsøkene gjør foreldre utrygge

Barnebortføringsforsøkene gjør foreldre utrygge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle forsøkene på barnebortføring den siste tiden har gjort foreldre mer utrygge, viser en ny meningsmåling. Nesten halvparten av de spurte henter og bringer barna i større grad nå enn før.

I undersøkelsen, som er gjort av av InFact for VG, svarer 47 prosent av de spurte at de henter og bringer i større grad enn tidligere. Hele 73 prosent sier at de har tatt en «lokkemann-prat» med barna sine, mens 67 prosent sier de føler seg mer utrygge nå enn tidligere.

– Det er usikkerheten og tilfeldighetene som gjør at folk kjenner seg mer utrygge enn ellers. Disse historiene kunne ha skjedd hvem som helst, når som helst. Det gjør at frykten øker, sier seniorforsker Pravin Israel ved Akershus universitetssykehus.

Les også: Kripos ser ingen klare fellestrekk i bortføringssakene

Førsteamanuensis i barnepsykologi ved NTNU, Turid Suzanne Berg-Nielsen, viser til Sigrid-saken som alle foreldres mareritt og at den uroet mange tenåringsforeldre.

– Når vi nå i kjølvannet får flere bortføringsforsøk, er det en stadig påminnelse om den saken. Kanskje er det riktig at vi nå må passe bedre på barna våre. Det er ikke lenger sånn at vi alle bor i en liten bygd hvor alle kjenner hverandre. Vi kan ønske å vende tilbake til uskyldstidene, men kanskje vi må innse at den tiden er forbi, sier hun.

Les også: 


Mann med kosebamse i bilen pågrepet

- Sigrid-saken kan ha inspirert andre

Bortføringssakene: Kan være samme mann

Les flere nyheter

Populært