Meny

Solhjell raser mot NRK-spørsmål

SINT: Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) er en av politikerne som har fått spørsmål fra NRK Dagsrevyen om sine egne barns helsetilstand. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere norske rikspolitikere reagerer kraftig på at NRK Dagsrevyen ber dem svare på barnas helsesituasjon.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) er en av politikerne som har fått spørsmål fra NRK Dagsrevyen om sine egne barns helsetilstand.

Han reagerer med opprør på spørsmålene fra statskanalen knyttet til politikernes bruk av helsetjenester.

- Det er uhørt av NRK å stille denne typen spørsmål om min familie. Jeg må si jeg blir ganske provosert over at de ikke har reflektert sterkere rundt dette og lagt bort undersøkelsen, sier Solhjell til NRK.

Sendt til alle stortingsrepresentanter og statsråder

Undersøkelsen, som er utført av selskapet QuestBack, ble sendt ut i september til alle landets stortingsrepresentanter og statsråder. Her ble det i tillegg til å be om helseopplysninger til politikerne, også spurt om helseopplysninger til politikernes nærmeste familie, blant annet politikernes barn.

Bård Vegar Solhjell mener NRK Dagsrevyen går over en grense med disse spørsmålene.

- NRK har ingenting med om mine barn har blitt operert for kreft. Mine barn har ikke noen plikt overhodet for å få sin helsestatus innrapportert til NRK. NRK går grovt over streken her.

Les også: NRK dømt i PFU for terrorsak-avlytting

Trekker undersøkelsen

Heller ikke Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide ønsker å svare på undersøkelsen.

- Jeg mener jeg ikke har noen som helst plikt til å svare på spørsmål om min egen helse, sier Hareide til statskanalen.

Leder for politisk avdeling i NRK, Kyrre Nakkim, sier til VG tirsdag kveld at NRK nå har bestemt seg for å trekke undersøkelsen.

Les også: Norge bruker ikke mest på helse

Ifølge VG erkjenner NRK at de gikk for langt.

- Vi har formidlet dette på en feil måte og ikke vært flinke nok til å stille spørsmålene på en god måte. I ettertid kan jeg også si at det var feil å stille spørsmål om barn og ektefelle. Vi har ikke lyst til å provosere. Derfor trekker vi undersøkelsen og sletter dataene vi har fått, sier Kyrre Nakkim.

Les også: - NRK avlyttet kommisjonen

Les flere nyheter her

Populært