Meny

Bombetrussel-mistenkt har truet 17. mai-tog

TRUSSEL: Mannen som mandag truet med å sprenge bygningene som huser NRK og politiet i Drammen, har tidligere kommet med en lang rekke trusler. Politiet sperret av området da truslene kom inn mandag morgen. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har tidligere truet med å sprenge en bombe i et 17.mai-tog. Politiet utelukker ikke at mannen er i besittelse av sprengstoff.

Klokken åtte mandag morgen ringte mannen inn med fullt navn og fortalte at bygningene som huser politiet og NRK i Drammen skulle gå i lufta.

Dette førte til en storstilt politiaksjon, der politihelikopter, tungt væpnede politipatruljer og hunder ble satt inn i letingen etter mannen. Bygningene ble gjennomsøkt, uten at noe som var eller kunne ligne bomber ble funnet. Den mistenkte var tirsdag kveld fortsatt på frifot.

Etterlyser bil

Politiet har etterlyst bilen som mannen disponerer, en sølvfarget pickup av typen Fiat Strada. Registreringsnummeret er DL 44625.

Hvis noen ser bilen, er oppfordringen fra Søndre Buskerud politidistrikt ikke å gjøre noe selv, men å melde fra til politiet. Stasjonssjef ved Drammen politistasjon, Øyvind Aas, utelukker ikke at mannen er i besittelse av sprengstoff eller andre ting han kan skade folk med.

– Han kom med bombetrusler. Vi tar truslene hans på alvor, sier stasjonssjefen til NTB.

Politiet sitter med flere vitneforklaringer, men har så langt ikke fått noen tips som har ført dem nærmere en pågripelse. Mannen har bodd ulike plasser i Buskerud, og politiet sjekker de stedene der de tror han kan oppholde seg.

Les også: Væpnede kontrollposter etter trussel i Drammen

Alvorlige trusler

Bakgrunnen for truslene mannen har framsatt, er blant annet at han mener at han ikke får den hjelpen han fortjener, skriver Drammens Tidende.

Mannen i 40-årene er tidligere dømt for å ha framsatt alvorlige trusler. I 2009 ble han dømt for å ha truet barna til en profilert politiker i kommunen han bodde i. Han er også dømt for å true ansatte ved NRK Østafjells og for å ha kontaktet kommunehuset i sin tidligere bostedskommune for å få opplyst når neste kommunestyremøte var. Målet var å sprenge kommunehuset til himmels, skriver avisa.

Mannen har i tillegg knust en bakrute på en politibil, slått inn inngangsdøren på et lensmannskontor og ringt inn en bombetrussel mot 17. mai-toget i Oslo.

Les også:

Bombetrussel i Bergen var en misforståelse

«Bombe-baby» adoptert bort

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært