Meny

Kraftsalve fra Europabevegelsens leder:

- Landbruksministeren er en skam for hele Norge

Hardner debatten: Paal Frisvold karakteristikk av landbruksministeren og andre politikere som en skam for Norge, møter delte reaksjoner i Europabevegelsens styre. Foto: Thomas Vermes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ja-leder Paal Frisvolds utskjelling av regjeringspolitikere får etterspill i Europabeveglsens sentralstyre. Arbeiderpartiets og Fremskrittspartiets styremedlemmer tar kraftsalven med ro.

- Han er en skam for hele Norge.

Det sier lederen for Europabevegelsen, Paal Frisvold, til NA24 om landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og andre regjeringspolitikere som går inn for å styrke tollvernet på landbruksvarer.

Bakgrunnen for kraftsalven er regjeringens beslutning om å øke tollsatsene på noen landbruksvarer.

I Europabevegelsens sentralstyre får ikke Frisvold motbør fra Frp og Ap-representanter til denne type karakteristikker av regjeringspolitikere.

Derimot vil sentralstyremedlemmet Borghild Tenden, som er stortingsrepresentant for Venstre, ta opp lederens ordbruk på kommende sentralstyremøte.

- Ikke positivt for oss

- Jeg kan ikke stille meg bak noe sånt som dette. Slike karakteristikker er ikke positivt for Europabevegelsen. Det får vi ta i neste sentralstyremøte, sier Tenden til ABC Nyheter.

- Jjeg ville aldri sagt det sånn. Dette er politikk. Noen mener det, andre noe helt annet, sier hun.

- Selv forsøker jeg å avstå fra personlige karakteristikker når jeg kommenterer politiske saker, sier sentralstyremedlem og stortingspolitiker for Høyre, Nikolai Astrup.

- Frisvold bør kritisere fakta i saken. Da har han en sterk nok sak i seg selv.

- Er denne type uttalelser Europabevegelsen verdig?

- Det får Paal Frisvold besvare, sier Astrup.

Les også: EU reagerer på ny norsk toll

OK for Ap-medlemmer

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Laila Gustavsen, som også sitter i Europabevegelsens sentralstyre, mener det er greit at organsiasjonens representant karakteriserer regjeringspolitikere som en skam for landet:

- Jeg er ikke støtt verken personlig eller på regjeringens vegne av uttalelsen hans. Det er en del av det politiske ordskiftet vi må tåle, sier Gustavsen.

Et annet Ap-medlem i Europabevegelsens sentralstyre, lederen av Oslo Arbeidersamfunn, Fredrik Mellem, vil ikke kommentere Frisvolds karakteristikk.

Les også: Regjeringen berger Uruguay-kjøttet

Tause sentralstyremedlemmer

Europabevegelsens nestleder Ingrid Langerud er også taus om lederens ordbruk.

Hun er til daglig direktør i Burson-Marsteller Norge der hun presenteres som spesialist på strategisk kommunikasjon overfor opinion, media og politikere.

Sentralstyremedlem Martin Steen, som til daglig er informasjnssjef i forbundet IndustriEnergi, sier heller ikke han har lyst til å komme med noen dom om Frisvolds skarpe karakteristikk.

- Jeg hadde valgt å formulere meg annerledes. Han gjør det han syns er riktig, sier Steen til ABC Nyheter.

- Er det greit for Europabevegelsen at dens fremste representant uttrykker seg på denne måten?

- Jeg ønsker ikke å kommentere det i offentligheten. Vi får eventuelt diskutere retorikk internt hos oss, svarer Steen.

Full støtte fra Frp-representant

Sentralstyremedlem Hans Frode K. Asmyhr gir full ryggdekning til Frisvolds ordvalg.

- Jeg tolker det sånn at det er politikken han angriper, ikke personen, sier Asmyhr, som er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet.

- Ser du det som akseptabelt for Europabevegelsen å karakterisere politikere som «en skam» for landet?

- Jeg mener man bør avholde seg fra å gå til direkte personangrep. Men det er ikke det det er snakk om. Jeg syns det er greit å få debatt om landbrukspolitikken, svarer Asmyhr.

Les også: Ja-siden vil utsette EU-debatten

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært