Meny

Har mottatt obduksjonsrapporten etter Sigrid-drapet

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept ved et skogholdt på Kolbotn 4.september. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ber om forlenget fengsling for begge de siktede i Sigrid-saken. Obduksjonsrapporten foreligger nå, men innholdet er ikke kjent.

Tirsdag skriver politiet i en pressemelding at de har mottatt den endelige obduksjonsrapporten.

Politiet opplyser at innholdet i rapporten først må bekjentgjøres for de pårørende og gjennomgås av politiet før den vil bli kommentert, i den grad det er mulig, på torsdag.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant like før midnatt 4. august da hun var på vei hjem fra en venninne på Østensjø i Oslo. Hun skulle være hjemme i 00.30-tiden, men da hun ikke dukket opp, ble politiet varslet.

Sigrid ble funnet i et skogholt på Kolbotn kvelden 3. september, bak lagerlokalet til den siktede 64-åringen.

Politiet har hittil arbeidet med en foreløpig obduksjonsrapport etter drapet på Sigrid, men denne har ikke gitt noen svar på hvordan, når eller hvor hun ble drept.

Det er svært uvanlig at en endelig obduksjonsrapport leveres så raskt til politiet og mye tyder på at politiet håper at rapporten kan gi svar på hvilke skader Sigrid døde av.

Les også: Sigrid-siktet krever å bli løslatt fra varetekt

Ber om nye fire uker

Torsdag skal begge de drapssiktede igjen fremstilles for varetektsfengsling. Tirsdag opplyser politiet at de vil be om fire ukers forlenget varetekt for begge de siktede med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

– Videre begjærer politiet fullstendig isolasjon og medieforbud for begge i to uker, skriver politiet i en pressemelding.

37-åringen har samtykket til at rettsmøtet holdes som kontorforretning. Dermed blir det ikke noe rettsmøte for 37-åringen torsdag.

Aase Karine Sigmond, 64-åringen forsvarer, sier til ABC Nyheter at hennes klient nå har nådd et metningspunkt og krever å bli løslatt.

– Han har samarbeidet, vært tålmodig og strukket seg langt. Han er opptatt av å bli løslatt og sjekket ut av saken. Denne saken er en stor påkjennelse for ham, sier Sigmond.

Den siktede 64-åringen har siden han ble sjekket inn i saken sittet 60 timer i avhør. Sigmond mener siktelsen mot hennes klient ikke er styrket etter avhørene og varetektsfengslingene.

– De har lagt til grunn at man ikke vet sted og tidspunkt Sigrid døde. Min klient håper at obduksjonsrapporten vil gi svar på disse spørsmålene slik at han kan bli sjekket ut av saken, sier Sigmond til ABC Nyheter.

Les også:

Skal ha funnet blod fra Sigrid i campingvogn

Drapssiktet 37-åring filmet tenåringer

- Kan være ting vi har oversett

- Har gjort funn der de fant Sigrid

Les flere nyheter

Populært