Granat-levering førte til evakuering i Fyresdal

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som ville levere inn en granat til det lokale lensmannskontoret, utløste mandag full evakuering i Fyresdal i Telemark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ettermiddag fikk Telemark politidistrikt melding om at en mann som hadde parkert utenfor lensmannskontoret i Fyresdal kommune, hadde en granat liggende i bilen. Han hadde tenkt å overlevere granaten til politiet.

Overleveringen ble ikke så enkel som mannen kanskje hadde tenkt seg. Han ble bedt om å forlate bilen til politiet kom. Ut fra beskrivelsene av granaten besluttet politiet å sperre av området i en radius på 50 meter.

Alle kontorer, butikker, en bank og lensmannskontoret ble stengt og evakuert. I tillegg ble fem bolighus evakuert, og veien gjennom sentrum ble avsperret.

Telemark politidistrikt har tatt kontakt med bombegruppa i Oslo og Forsvaret og vil overlevere granaten så fort som mulig.

Politiet påpeker at det ikke er noen dramatikk i situasjonen, men at de har valgt å være på den sikre siden.

– Til dem som finner slike eksplosive gjenstander i hus, hytte eller andre steder: La det ligge. Det er lettere å håndtere en situasjon i et bolighus enn på offentlig sted der folk ferdes, oppfordrer operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt.

Les flere nyheter her