Meny

Granat-levering førte til evakuering i Fyresdal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som ville levere inn en granat til det lokale lensmannskontoret, utløste mandag full evakuering i Fyresdal i Telemark.

Mandag ettermiddag fikk Telemark politidistrikt melding om at en mann som hadde parkert utenfor lensmannskontoret i Fyresdal kommune, hadde en granat liggende i bilen. Han hadde tenkt å overlevere granaten til politiet.

Overleveringen ble ikke så enkel som mannen kanskje hadde tenkt seg. Han ble bedt om å forlate bilen til politiet kom. Ut fra beskrivelsene av granaten besluttet politiet å sperre av området i en radius på 50 meter.

Alle kontorer, butikker, en bank og lensmannskontoret ble stengt og evakuert. I tillegg ble fem bolighus evakuert, og veien gjennom sentrum ble avsperret.

Telemark politidistrikt har tatt kontakt med bombegruppa i Oslo og Forsvaret og vil overlevere granaten så fort som mulig.

Politiet påpeker at det ikke er noen dramatikk i situasjonen, men at de har valgt å være på den sikre siden.

– Til dem som finner slike eksplosive gjenstander i hus, hytte eller andre steder: La det ligge. Det er lettere å håndtere en situasjon i et bolighus enn på offentlig sted der folk ferdes, oppfordrer operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært