Meny

Dødsdømt: – Vi kan ha drept 72 personer

DRAPSMENN. Wesley Shermantine og Loren Herzog kan stå bak flere drap enn noen kunne tenke seg. Foto: AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et medlem av drapsduoen «speed freak killers» sier de kan stå bak flere titalls uoppklarte drap.

Wesley Shermantine og Loren Herzog ble i USA dømt for en rekke drap begått på 80- og 90-tallet, men fortalte aldri hvor likene lå begravd.

Drapene, som var konsentrert rundt San Joaquin Valley i California, skapte stor frykt blant befolkningen. Det siste året har Shermantine fortalte politiet om hvor flere av de døde ofrene ble begravd.

Til en journalist skal Shermantine også ha røpet at duoen kan stå bak så mange som 72 drap. I et brev skal ham ha fortalt at det var hans medkompanjon som sto bak de fleste likvideringene.

Les også: - Jeg er for feit til å dø

Aktor Thomas Testa sier ifølge Sky News at det er grunn til å tro at Shermantine ønsker å sjokkere.

– Vi har aldri hatt et tall i nærheten av 70 personer, men vi kan aldri vite det med hundre prosent sikkerhet. Kanskje fører det til berømmelse om de har et høyere antall enn andre, sier Testa ifølge Sky News.

– Får aldri vite hvor Chevy er

I SORG. Paula Wheeler fant datteren sin i februar. Foto: Reuters / NTB scanpixI SORG. Paula Wheeler fant datteren sin i februar. Foto: Reuters / NTB scanpix

Fra sin plass på dødscelle tiet Shermantine i et tiår, men i februar i år tegnet han et kart over hvor blant annet drapsofferet Chevy Wheeler (16) ble begravd i 1985. 16-åringen hadde blitt sluppet av i nærheten av skolen hun gikk på da draps-duoen slo. Levningen hennes ble funnet i en grunn grav i nærheten av en tidligere eiendommen til Shermantine familie i San Andreas, nordøst for San Francisco.

Les også: Slutt på «siste måltid» for dødsdømte

I 2001, da Shermantine ble dømt for drapet på Wheeler og fire andre, skal han ha uttalt til jentas foreldre at de aldri ville finne hennes kropp.

– Foreldrene mine vet hvor jeg er når jeg er borte, men du vil aldri vite hvor Chevy er, skal han ha sagt til Checys mor, Paula Wheeler, ifølge Sky News.

Tok livet sitt

Wesley Shermantine og Loren Herzog fikk tilnavnet «Speed Freak Killers» fordi de svært ofte var ruset på det narkotiske stoffet metamfetamin.

Shermantine ble dømt for fire drap og dømt til døden i 2001, mens Herzog ble dømt for tre drap. Herzog fikk først en dom på 77 års fengsel som senere ble redusert til 14 år.

I 2010 ble han løslatt etter at en ankesak slo fast at tilståelsen som felte ham var skaffet på uredlige vis.

Han bodde i en campingvogn utenfor fengselet i Susanville i tiden etter han slapp ut. Etter at dusørjegeren Leonard Padilla hadde fått informasjon om hvor flere lik lå begravd tok han kontakt med Herzog for å fortelle om utviklingen i saken.

Etter dusørjegerens avsløring tok Herzog livet sitt i januar i år.

Les flere nyheter

Populært