Meny

- Forsøkte å lokke tre smågutter inn i bil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Vestfold leter etter en mann som skal ha forsøkt å lokke tre gutter i alderen 7-10 inn i en bil i Sandefjord.
Bortføringsforsøk på Østlandet:

Politiet på Østlandet har fått melding om flere bortføringsforsøk i løpet av de siste to ukene.

* Torsdag 20. september skal en 13 år gammel jente ha blitt overfalt av en mann og forsøkt dratt inn i en bil i Eidsvoll.

* Fredag 21. september skal en 15 år gammel jente ha blitt forsøkt dratt inn i en grå varebil ved gamle Øvre Dalen skole i Gan i Fet kommune.

* Fredag 21. september skal to unge kvinner i Drammen ha blitt utsatt for to separate bortføringsforsøk. Disse jentene er eldre enn de andre, henholdsvis 19 og 20 år. Kvinnene har beskrevet tre menn med utenlandsk utseende i 20-årene. Mennene snakket gebrokkent. I det ene tilfellet ble bilen beskrevet som en hvit kassebil. I det andre tilfellet var bilen beskrevet som liten, mørk og med sotete ruter og svarte felger.

*Tirsdag 25. september skal en mann ha forsøkt å lokke en åtte år gammel gutt inn i en blå bil på størrelse med en Peugeot 505 i Lommedalen i Bærum. Mannen ble beskrevet som skjeggete og mørk.

*Torsdag 27. september skal en 13 år gammel jente ha blitt forsøkt lokket inn i en blå bil i Lommedalsveien i Bærum.

*Fredag 28. september skal en elleve år gammel jente ha blitt forsøkt lokket inn i en hvit kassebil på Emma Hjort i Bærum.

*Søndag 30. september skal en 15 år gammel jente har blitt forsøkt dratt inn i en hvit varebil i Nord-Odal. To menn i bilen snakket engelsk. Den ene hadde skjegg og bart. Den andre var glattbarbert. Begge hadde på seg svarte gensere, ifølge jentas beskrivelser.

*Mandag 1. oktober har tre små gutter forklart at en mann prøvde å lokke dem til seg i en mørk bil i Sandefjord. I bilen hadde mannen en stor bamse i passasjersetet.

Mannen skal ha forsøkt å lokke til seg tre små gutter som spilte fotball i Hunsrødsvingen i Sandefjord, melder Sandefjords Blad.

- Tre unge gutter drev og sparket fotball, de var i alderen 7-10. Det kom en mørk Audi A4 med utelandskregistrerte skilter. I bilen satt det en mann med utenlandsk utseende som ropte «kom kom» til guttene og vinket på dem med en hånd. De ble så redde at de løp hjem til moren til en av guttene, sier krimsjef i Sandefjord, Lars Reiersen, til ABC Nyheter.

- Både guttene og vitner har observert at det muligens satt en stor bamse i passasjersetet til denne bilen.

Les også: Denne mannen er etterlyst av politiet

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 10 mandag morgen.

- Vi har foreløpig ikke funnet noen lignende bil. Den har vi lett etter uten å finne den, men vi er interessert i observasjoner, eventuelt at personen i bilen selv melder seg til politiet, sier Reiersen.

- Det er for tidlig å si om dette har sammenheng med episodene på Østlandet den siste tiden.

Les også: Jente (13) forsøkt lokket inn i bil i Bærum

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken. Det har blitt gjennomført vitneavhør, blant annet av foreldre som så bilen i gaten, melder Sandefjords Blad.

Siden 20. september har politiet fått melding om en rekke tilsvarende saker på Østlandet. Kripos har innkalt de berørte politidistriktene til et samordningsmøte som skal finne sted enten senere mandag eller tirsdag, melder NTB.

Les også: Ber Kripos om hjelp i bortføringssaker

Les også: Mann pågrepet etter bortføringsforsøk i Drammen

Les flere nyheter

Populært