Meny

Holmås kan ryke ut av Stortinget

Heikki Holmås trekker sitt lederkandidatur i SV. Pressekonferanse i Stortingets vandrehall. Arkivfoto: Krister Sørbø (NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) kan miste stortingsplassen neste høst. Den interne nominasjonsprosessen i Oslo kan føre til at han havner helt nede på tredjeplass på Oslolista.

For fire år siden danket Holmås ut Akthar Chaudry i nominasjonspressen med støtte fra venstrefløyen og ungdommen i partiet. Nå har stemningen snudd, skriver Klassekampen.

Ifølge avisen skal det være dødt løp mellom Holmås og Chaudry i nominasjonskomiteen i Oslo SV. Chaudrys tilhengere føler seg imidlertid sikre på at de til syvende og sist vil trekke det lengste strået.

Les også: Ballo mener SV mistet enkeltmennesket av syne

Også Ingvild Reymert står på listen. Hun skal være uaktuell til førsteplassen, men selvskreven til andreplassen, noe som kan føre Holmås helt ned på tredjeplass og rett ut av Stortinget slik målingene for SV er nå.

Det skal være striden med Audun Lysbakken om ledervervet i partiet som har fått ungdommene og de radikale i Oslo SV til å snu til fordel for Chaudry.

Oslo-partiet har tradisjon for kampvoteringer om førsteplassen, og Holmås har trukket det lengste strået både i 2001 og 2009.

Les også: 

Holmås underskriver avtale om 850 mill. til grønn energi i Afrika

Nå vil Heikki Holmås sette en pengeverdi på delfinene

Holmås: - En ære å få lov til å ta over etter Erik Solheim

Les flere nyheter

Populært