Åpen for alle - alltid

Trolig over 100.000 ulovlige krypdyr i Norge

Det er ikke lov å ha krypdyr som kjæledyr i Norge, men det gir mange nordmenn blaffen i. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Det er ikke lov å ha krypdyr som kjæledyr i Norge, men det gir mange nordmenn blaffen i. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ulovlig å holde krypdyr i Norge. Likevel kan det være over 100.000 reptiler og amfibier som holdes som kjæledyr i norske hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det finnes trolig mellom 100.000 og 120.000 ulovlige krypdyr i Norge. Alle som har krypdyr privat i dag, gjør noe ulovlig, hvis man ikke har en helt spesiell dispensasjon, for eksempel grunnet allergi, sier Remi Andersen, som er ansvarlig for tropisk avdeling i Akvariet i Bergen, til Bergens Tidende.

I fjor sommer gikk daværende landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) inn for at et forslag om lovendring for slikt dyrehold ble sendt ut på høring.

Nå venter Landbruks- og matdepartementet på at Mattilsynet skal sende en liste over hvilke herptiler som kan tillates holdt som kjæledyr i Norge.

– I fjor ble det tatt en prinsipiell beslutning om at dersom tilsynet kom med en slik liste, ville vi være positive til å se på den. Kommer det et konkret forslag til en forskrift som vi mener er fornuftig, vil det bli sendt ut på ordinær høring, sier ekspedisjonssjef Gunnar Hagen i departementets avdeling for matpolitikk til NTB.

Les også:

Krypdyr på glid

Godt selskap for allergikeren

Disse dyrene er allergiverstingene

Matet gigantisk slange med kattunger

Tohodet slange vekker oppsikt i Tyskland

Les flere nyheter